Seyran adlı programda Nazilli"ye özgü el işleri, Yemekler ve Unlu Mamulleri, Nazilli ve Köylerinde yetişen meyveler, Nazilli helvaları, kar helvası ve halk oyunları tanıtıldı. Programın yapımcılığını Dr. Abdullah Manaz, Yönetmenliğini Süleyman Tezgel, Sunuculuklarını ise Mustafa Can Canbay ile Mehtap Köse"nin sunuculuğunu yaptığı ve İzmir TRT Müdürlüğü prodüksiyon ekibince canlı olarak yayınlandı.
Programa İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Belediye Meclis Üyeleri, Çok sayıda Esnaf ve vatandaş katıldı. Program başlamasıyla 1,5 saat içinde Kaymakam Yıldız, Belediye Başkanı Alıcık ve sektör temsilcileri ile yapılan konuşmalar ve tanıtımlar yapıldı.
Halk Oyunları gösteri ile başlayan programda Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde dokunan el işleri, Nazilli"ye ait yöresel yemekler ve unlu mamuller, yörede yetişen ve yöreye has meyveler tanıtıldı. Nahit Menteşe Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerince yöresel kıyafetlerle düzenlediği defile ile Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterileri ayakta alkışlandı. iha