Nazilli İlçe Müftüsü Sula yayınladığı mesajda; “Ol Rabiülevvel ayın nicesi Onikinci gice isneyn gecesi Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in dünyayı teşriflerini Mevlid-i Şerif müellifi Süleyman Çelebi böyle müjdeler. Ay takvimiyle 12 Rabiulevvel bu sene güneş takvimiyle 3 Şubat 2012'ye denk geliyor. 3 Şubat Cumayı 4 Şubat'a bağlayan gece Mevlid Kandili olarak ihya edilecek. Mü'minlerin gönüllerinde Rasulullah sevgisi, dillerinde Salatü Selam bu gecede arşa yükselecek. Hazreti Muhammed (SAV) Yüce Allah’tan bir rahmet olarak insanlığa gönderilmiş, bir rahmet peygamberi olarak inananların gönüllerinde taht kurmuştur. Cenabı-ı Allah varlık âlemini sevgi ve rahmet üzerine inşa etmiş, O’nun sevgisi ve merhameti her şeyi kuşatmıştır. Ancak Allah’ın asıl rahmeti insanları kurtuluşa davet etmek için gönderdiği mesajlarıdır. Bu mesajları insanlara ulaştıran peygamberler, Allah tarafından insanlığa gönderilmiş birer rahmet elçisidir. Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi ise Hazreti Muhammed’dir. Hazreti Muhammed’in ve O’nun insanlığa getirdiği mesajın evrensel bir rahmet olduğunu bizzat Yüce Allah ifade eder. Esmaullahtan olan Rauf ve Rahim isimleriyle habibini yüce kelamında zikreder. Yüce Yaratıcı, rahman sıfatının gereği Hazreti Muhammed’i insanlara gönderirken yeryüzünde yaşayan bütün insanların bu rahmet peygamberinden nasibini almasını murat etmiştir” dedi.
İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir diyen Sula; “Zaten ilâhi dinlerin öncelikli gayesi de insanlara güzel ahlakı kazandırmak, bu yolla kâmil insanı ve birbirini sayan ve seven, birbirinin derdine koşan, güzellikte yarışan mükemmel toplumu oluşturmaktır. İslam dini, inanç ve ahlâkı birbirine bağlamış ve en güzel ahlâk sahibi olarak da Peygamberimizi takdim etmiştir. Peygamber ahlâkıyla ahlâklanan insanlar dünya ve ahirette kurtuluşa ererler. Onlar, Peygamber’in rehberliğinde hayatın zorluklarına karşı sabreder ve sahip oldukları nimetlerden dolayı Allah’a şükrederler. Hayatın sıkıntılarını yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ve sevgili Peygamberimizin sünnetinin rehberliğinde aşarlar İnanç, kültür ve medeniyet hayatımızın örnek şahsiyeti Hazreti Peygamberi daha yakından tanımalıyız. Onu ve getirdiği evrensel mesajı gençlerimize tanıtarak özümsemelerini sağlamalıyız. Peygamber Efendimiz de her defasında yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildiğini ifade etmiştir. Hazreti Peygamberin yaşamında davetini en çok kolaylaştıran etken kendi örnek hayatı olmuştur. Bugüne kadar müminler de Hazreti Peygamberin üstün ahlakını ve örnek şahsiyetini hayatlarının gayesi, eğitimlerinin rehberi yapmaya çalışmışlardır” dedi.
SULA’DAN NAZİLLİLİLERE MESAJ
3 Şubat Cuma akşamı ihya edeceğimiz Mevlid Kandili münasebetiyle Nazillili hemşerilerime mesajı olduğunu ifade eden Müftü Sula; “Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hayatını, örnek şahsiyetini ve öğretisini tanıtan kitapları okuyarak O’nu daha yakından tanımaları ve öğrendiklerini hayatlarına aktarmaya çalışmalarıdır. Mevlit Kandilinizi tebrik eder; ilimize, ülkemize, İslam Alemine ve tüm insanlığa sevgi, barış, mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan dilerim” dedi.
Sula, İlçe Merkez Koca Camii’nde Yatsı Namazı öncesi Sevgili Peygamberimiz ve Örnek Şahsiyeti konulu va'z yapılacağını ifade ederek, Yatsı namazını müteakip de merkezi sistemle mevlid-i şerif tilavet edileceğini duyurdu.