İlçe Tarım Müdürlüğü"nün yaptığı denetim de E.P"ye ait ruhsatsız bir depoda 581 kilogram üretim izni olmayan peynir ve peynir çeşidi ele geçirildi. İzmir İl Kontrol Laboratuarına gönderilen peynir numunelerinin Türk Gıda Kodeksi"ne uygun olmadığının tespit edilmesi üzerine, ele geçirilen üretim izinsiz peynirler imha edildi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu 2010 Yılı Denetim ve izleme programı kapsamında Gıda zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması amacıyla, 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlemesine dair kanun ile Gıda Güvenliği ve kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne dair yönetmelik gereği İl ve Merkez ilçelerinde süt ve süt mamulleri üreten tesislerin yıllık periyodik kontrolleri ve numune alma işlemlerine devam edilmektedir. Bu doğrultuda İlçe Tarım Müdürlüğümüzün yaptığı denetimde 581 kilogram peynir çeşidi ele geçirilmiştir. 29. maddenin (a) bendi gereği para cezası kesilmiş ve ele geçirilen ürünler imha edilmiştir. Kesilen cezaların para miktarının yüksek olması iş yerlerini bu tarz girişimlerden uzaklaştıracağına inanıyorum” dedi.

Kaymakam Yıldız, halk sağlığını tehdit edecek her türlü iş yerlerinin denetimlerin sıklıkla devam ettiğini ve edeceğini ifade ederek, “Komisyonlarımız ve Kurumlarımızın Yapmış olduğu denetimler sıklıkla devam etmektedir. Yapacağımız denetimlerin yanı sıra halkımızın da gıda satın alırken Tarım ve Köyişleri Bakanlığından alınmış olan üretim iznine dikkat etmeleri, üretim izni olmayan ürünleri satın almamaları, ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleri, işletmelerin satış koşullarına dikkat ederek alışveriş yapmaları, açıkta yapılan ürünleri almamaları ve her türlü istek, şikâyet ve dileklerini kesintisiz hizmet sunan Alo Gıda 174 no'lu telefon hattına ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzün (0256) 313 16 86 bildirmeleri ve böylece, üretimden başlayarak tüketimin son safhasına kadar güvenilir ve sağlıklı gıdanın halkımıza sunulması sağlanacaktır” şeklinde konuştu. iha