Mertcan Cennet"in başarısına kayıtsız kalmayan Didim Belediyesi aynı zamanda Didim Belediyespor Basketbol takımında da oynayan Mertcan Cennet"e spor malzemesi desteğine bulunacak.
Bu yıl 3. düzenlenen “NBA Garanti Skills Challenge” seçmeleri kapsamında Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi öğrencisi olan Mertcan Cennet (17) NBA yolunda büyük başarıya imza attı. Elde edilen başarıya kayıtsız kalmayan Didim Belediyesi Mertcan Cennet"e spor malzemesi desteğinde bulunacak. Kendisine destek vermelerinden dolayı Annesi Gülbende Cennet ile Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu"nu ziyaret eden Mertcan Cennet ziyarette şunları söyledi; “Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi olan NBA ile Garanti Bankası işbirliğiyle ülke genelinde düzenlenen yarışmada 570 sporcu arasında halk oylamasıyla ilk 50"ye girdim. Ardından NBA koçları tarafından yapılan seçmelerde ilk 15"e seçildim. Ege Bölgesinde 3, Aydın"da ise bir ben bu seçmelere katılma hakkını kazandım. İstanbul"da önümüzdeki hafta İstanbul"da seçmeler olacak. Burada 2 kişi ABD"ye gidecek. İnşallah seçmelerde başarı gösterip ABD"ye gitmeyi istiyorum” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ise, Mertcan"ın Didim"e büyük bir gurur yaşattığını söyleyerek, “B u başarıya destek olmak için belediye olarak her türlü destek vermeye hazırız” dedi.
“NBA Garanti Skills Challenge” seçmeleri projesi kapsamında; oyuncular yeteneklerini hem internet üzerinden hem de sokak filmi çekim etkinliklerinde sergileyebiliyor. 13-18 yaş arası erkek ve kızlara açık olan etkinlikte Oyuncular, basketbol yeteneklerini sergileyebilecekleri kısa videolarını etkinliğin resmi web sitesi olan www.nba-garanti.com'a yükleyerek seçmelere dahil ediliyor.