Ticaret Odası heyeti 1 günlük ziyarette Kos Belediye Başkanını ve beldedeki odaları ziyaretlerde bulundu. Düzenlenen geziye Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Meclis Üyeleri Hikmet Atilla, Veysel Ece, Tayyar Cengiz, Ali Turan, Ali Çağlar, Mehmet Çelik ve Şenol Çelik katıldı.
Ziyaretle ilgili bilgiler veren Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ziyaretin tanışma ve gezi amaçlı günübirlik olduğunu kaydederken ziyaret sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Döver, aldıkları davet üzerine Kos"a gittikleri belirterek “Sıcak bir karşılama gördük. 4 bin 500 üyeli Kos Ticaret Odasının ana gelir kaynağı biz de olduğu gibi Turizm. Dolayısıyla iki turizm kentinin de hem birbirlerinden öğrenecekleri, hem de ortaklaşa hareket edebilecekleri sahalar mevcut. Didim"den Kosa her Çarşamba ortalama 200 kişiyi taşımakta olan feribot seferleri bulunmakta, fakat Kos"tan Didim"e düzenlenen böyle bir sefer yok, kaldı ki Didim"in içinde ve çevresinde Kos"tan daha fazla tarihi ve turistik yerlerimiz mevcut. Kos"tan Didim"e düzenlenebilecek feribot seferlerin de turist çekmemiz mümkün, Didim"e gelebilecek günübirlik turistlerin hem Didim"in çevresindeki tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ederler, bu ziyaretleri Efes"e kadar uzatmak mümkündür. Tabi ki bu tür günübirlik turları sadece Kos ile sınırlamamak gerekir, süreç içerisinden Samos"tan da aynı seferler Didim"e düzenlenebilinir. Bu konularda fikir alış verişinde bulunduk.”dedi.
Döver, Didim"e gelecek günübirlik turistler her şey dahil konseptine bir alternatif oluşturulabileceğini söylerken “Kos"ta 120 bin yatak mevcut ve bunların yüzde 60"ı 4 ve 5 yıldızlı oteller. Kosa giden turistler Didim"e gelen turistlerden daha zenginler. Dolayısıyla hem Didim Ticaret Odası olarak hem de Didim yöneticileri Kos"tan Didim"e turist getirmek için çalışma başlatabiliriz. 2011 yılında bu başlatılabilir. Kos Ticaret Odası heyetini Didim de ağırlamak için de davet ettik” dedi. iha