Aydın Belediye Meclisi"nin Kasım ayı 1. oturumu, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.

Aydın Belediye Meclis üyeleri Kasım ayının ilk toplantısında belirlenen gündem maddelerini görüştü. Gündem maddeleri arasında yer alan Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Gereği daha önce ihdas edilmiş olan ve emeklilik nedeni ile boşalan kadroların iptali için hazırlanan Kadro İptal Cetvelleri oy birliği ile kabul edildi.

2010 Yılı Performans Programı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 2010 Yılı Gelir Ücret Tarifesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.2010 Yılı Analitik Bütçesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Şehrimiz imar planına yapılan itirazlar ve plan tadilat teklifleri görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. Zabıta Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni İçkili Alan Bölgesi Krokisi oluşturulması hususu görüşülmek üzere Esnaf ve Pazaryerleri Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Altyapı tesislerinden faydalanan artezyenler için uygulanacak olan abonelik ve diğer bedellerin belirlenmesi ve gelir ücret tarifesine ekleme yapılması hususları ile ilgili Belediye Meclisinin 10 Eylül 2009 tarih ve 154 sayılı kararına ekleme yapılarak tashihi hususu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Nevzat Biçer Nikah Salonunun kültürel, sanatsal, sosyal amaçlı organizasyon ve programlarda kullanılmak üzere tahsisi, tahsis ücretlerinin belirlenmesi ve ücretlerin Müdürlük bütçe gelir kalemlerine eklenmesi hususları görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.

MUZAFFER İZGÜ"NÜN İSMİ AYDIN"DA YAŞAYACAK

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kullanılan Es-Ko 4. katta bulunan tiyatro salonuna bugüne kadar Türk edebiyatına sayısız eser kazandırmış tanınmış edebiyatçı Muzaffer İzgü isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Aydın Kent Konseyi"nin sunduğu 2 gündem dışı evrak gündeme alınarak Meclis Toplantısının Kasım ayı birinci oturumu sona erdi. Belediye Meclisi"nin 05 Kasım 2009 Perşembe günü yapılacak ikinci oturumunun saati 17.00 olarak belirlendi./iha