İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar"ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta “İslam"da aile” konusu masaya yatırıldı.
Nazilli Belediye Tiyatro Salonu"nda düzenlenen konferansı İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, Cumhuriyet Başasavcısı Ramazan Solmaz, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, çevre ilçelerin müftüleri ve din görevlileri ile çok sayıda davetli izledi.
Salona gelen tüm dinleyicilere çeşitli ikramlarda bulunan müftülük çalışanları vatandaşlara gül vererek peygamber efendimizi anlatan kitaplar hediye ettiler. Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Kur"an-ı Kerim okundu. Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula"nın açılış ve teşekkür konuşmasının ardından İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar “İslam"da aile” konulu konferansını gerçekleştirdi. İslam"da aile ve aile bireylerinin karşılıklı hak ve sorumluluklarından söz eden Müftü Acar, Diyanet İşleri Başkanlığı"nın son derece önemli bir konuyu keşfettiğini ifade ederek “Son yıllarda dünya genelinde aile konusunda büyük bir erozyon yaşanıyor. İslam ülkelerinde de özellikle de Avrupa"ya açılmış olan ülkemizde bu erozyondan etkilenmektedir. Aile sistemimiz alarm vermektedir. Günümüzde aile kurumu, tarih boyunca eşine rastlanmamış büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Bazı insanlar Allah"ın kendilerine helal kıldığı nikahı terk ederek, gayr-i meşru ilişkilere yönelmektedirler. Bu yüzden toplumumuzda zina, fuhuş ve sapık ilişkiler alabildiğine yayılmış bulunmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan gençliğimizi bu tür sapık ilişkilere karşı uyarmak gerekiyor. Zira fuhşun ve ahlaksızlığın yaygınlaşmasıyla aile bağları koparılırsa toplumun düzeni de bozulup altüst olacaktır” dedi.
AİLE, TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR
Dünya ve ahret mutluluğunu hedef alan dinimizin toplumun en önemli temelinin nikah olduğunu savunan Müftü Acar “Dinimiz, nikah akdiyle kurulan aileyi, sevgi ve saygıya dayanan bir kurum olarak nitelendirmektedir. Karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bir aile düzeninde huzur ve mutluluk vardır. Sevgi ve saygının olmadığı ailede mutluluktan ve huzurdan söz etmek mümkün değildir. Nitekim Kur"an-ı Kerim"de, eşler arasında var olan sevgi, saygı ve derin dostluk, Allah"ın yüceliğini gösteren ayetler olarak nitelendirilmektedir. Ailenin temel bireylerinden olan karı ve kocanın birbirine karşı hak ve sorumlulukları vardır. Ailede herkes görevini tam olarak yapmalıdır. Aile yuvasının temeli olan eşler karşılıklı hak ve görevlerini bilir ve buna göre hareket ederse, aile ocağı mutluluk ve neşe kaynağı olur. Aile içindeki küçük tartışmalar ciddiye alınmamalı ve kavga etmekten de kaçınılmalıdır. Ailede huzuru ve mutluluğu sağlamak için sevgi ve saygı şarttır. Aile bireyleri arasındaki sevgi, saygı ve bağlılık da tek taraflı değil karşılıklı olmalıdır. Sonuç olarak İslam"da ailenin önemi çok büyüktür ve özen gösterilmesi gereken bir mevzudur. Çünkü aile, toplumun temel taşlarını oluşturur” dedi.