Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Apple, iOS 14.5 güncellemesi ile birlikte Takip Etme adındaki bir özelliği kullanıma sunmuştu. Bu özellik sayesinde uygulamalar iPhone sahiplerini izleyemiyordu. Android'de asla olmayacak olan bu özellik güvenliğe önem veren iPhone sahiplerinin çok hoşuna gitmiş gibi görünüyor.

Açıklanan verilere göre; kafayı kullanan iPhone kullanıcılarının yüzde 88'i bu özellik kullanıma sunulur sunulmaz kullanmaya başlamış. Takip Etme özelliğini kullandığınızda uygulamalar sizi izleyip, sizin hakkınızda veri toplayıp paylaşamıyor.

Facebook'a soğuk terler döktüren bu özellik, Apple'ın neden Apple olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Teknoloji dünyasında gizlilik denilence akla ilk gelen firma olan Apple, rakibi Google ile olan farkını arşa çıkardı diyebiliriz. Kullanıcılarının A'dan Z'ye tüm verilerini toplayan ve bunları işleyen Google, müşterilerini bu sayede kullanıyor.

Uygulama Beni Takip Etmesin seçeneğini seçerseniz uygulama geliştiricisi, genellikle takip amacıyla kullanılan sistem reklam tanıtıcısına (IDFA) erişemiyor. Ayrıca, uygulamanın sizi veya aygıtınızı tanımlayan diğer bilgileri (e-posta adresiniz) kullanarak eylemlerinizi takip etmesine de izin verilmiyor

Apple, müşterilerini kullanmak ve onlardan faydalanmak yerine güvenliği her geçen gün nasıl artırabiliriz diye düşünüyor. Android telefon sahipleri şu an iPhone sahiplerinden yüzde 300 daha fazla veri paylaşıyor. Çünkü Android veri toplamayı ve bunları işlemeyi çok seviyor.



Eğer güvenliğinize önem veriyorsanız, iOS 14.5 ile gelen Takip Etme özelliği sizi iPhone almaya yöneltebilir. Güvenlik konusunda asla sizi yolda bırakmayan Apple'ın bundan sonraki hamlesi merak ediliyor. Bakalım Apple güvenliği daha ne kadar fazla artırabilecek?