Geçtiğimiz hafta tanıtılmış olan Mate 40 Pro, Çinli bir teknoloji blogu tarafından parçalarına ayrıldı ve içinde neler olduğunu bir video ile izleyicilere gösterdi. Sökme işlemine arka kapaktan başladılar.

Yaklaşık 3 dakika ısıtılan arka kapak ince bir aletle kasadan ayrılıyor. Huawei Mate 40 Pro'nun arka kapağının çıkarılmasının çok basit olduğu gözden kaçmıyor. Arka kapakta neredeyse hiç bileşen yok, yalnızca batarya ve kameranın konumunda biraz köpük gözüküyor.

Yakın zaman önce kullanıcılara sunulan Mate 40 serisinden en çok ilgi gören model Mate 40 Pro olmuştu. Bu ilgiden yola çıkmış olsa gerek ki bir teknoloji blogu serinin bu modelini parçalama kararı almış. 

Ayırma işlemine arka kapaktan başlanmış, arka kapak çıkarıldıktan sonra anakart ve batarya üzerinde olan çerçeve gözümüze çarpıyor. Batarya kablosunu çıkardıktan sonra Mate 40 Pro'nun arka kamera modülü çıkarılabiliyor. Ana kameranın ve geniş açılı kameranın aynı modül üzerinde yer aldığı gözüküyor.



Anakart üzerindeki tüm bileşenlerin ve yongaların metal bir levhayla kaplı olduğu görülebiliyor. Metal kısmı çıkardıktan sonra, anakartın ön tarafında ROM yongasını görebilirsiniz, Kirin 9000 işlemcisini ise, ROM'un altında kaldığı için göremiyoruz.



Mate 40 Pro'nun neredeyse tüm bileşenleri modülerdir ve bağımsız olarak değiştirilebilirler. Arka kapak, orta çerçeve ve kablo çıkarıldıktan sonra pil hızla değiştirilebilir. Bu tasarım, tamir işini çok kolaylaştırır. İşlemler ne kadar kolay gözükse de arıza durumunda yine de işi bilen birine cihazını göstermenizi tavsiye ederiz.