Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun

F5Haber'e Google News'te abone olun

Pandemi sürecinde özellikle dizüstü bilgisayarlara verilen önem daha da arttı. Mevcut düzende pek çok şirket evden çalışma modeline geçince, insanlar hem iş, hem de günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek dizüstü bilgisayar modellerine yöneldiler.

Bu videoda incelediğimiz Casper X500 de gerek ders, gerek iş, gerekse de oyun için kullanabileceğiniz ender modellerden birisi.

Bilindiği üzere Casper'ın pek çok dizüstü bilgisayar modeli kullanıcı tercihlerine göre optimize edilebiliyor. Yani kullanacağınız cihazda bulunacak olan RAM, dahili depolama, işlemci ve benzeri opsiyonları kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

Bize inceleme için gelen X500'de 32GB RAM ve 1TB'lık dahili depolama alanı mevcuttu. Bu depolama alanının 512GB'ı SSD, 512GB'ı ise SATA olarak konumlandırılmıştı.

X500 ile hem oyun, hem performans, hem de SSD hız testleri gerçekleştirdik. Sonuç olarak ortaya işinizi kolaylaştıracak, bilgisayar seçiminde size yardımcı olacak bilgiler çıkarmayı başardık.

Fiyat tarafında tek bir etiketten bahsetmek mümkün değil. Çünkü videoda da belirttiğimiz üzere X500'de pek çok temel bileşeni ihtiyacınıza göre şekillendirebiliyorsunuz. 

Örneğin 8GB RAM koyup, SSD'yi de 128GB'ta çekebilirsiniz. Burada tercih tamamen kullanıcıya bırakılmış durumda. Hatta işlemci seçimini bile kendiniz yapabilirsiniz. 

Casper Nirvana X500 metal bir gövde tasarımına sahip olduğu için mobil kullanıma hayli elverişli bir cihaz. Yani öyle ufak düşmelerde vs. zarar alacak bir kasası yok. Cihazın en önemli avantajlarından birisi de bu diyebiliriz.