Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Google Haritalar hız sınırı uyarısı ile araç kullanmak zor bir iş değil. Pratikle daha iyi ve kolay hale gelen bir beceri haline geliyor. Bu uygulama, sürüş sırasında, park programları, onarım çalışmaları ve hız limitleri gibi çeşitli kurallar hakkında sizi bilgilendiriyor ve yol işaretlerine dikkat etmenizi sağlıyor.

Google tarafından uygulamanın bir parçası olarak sunulan Google Haritalar Hız Sınırı uyarı özelliği, kullanıcıları sürüş sırasında telefon ekranında gösterebilecekleri mevcut hızları hakkında bilgilendirmek için tasarlanmış. Bu uygulama, hedefinize seyahat ederken diğer bilgilerle ilgili ayrıntıları gösteriyor ve sistem hız sınırını aştığınızı algıladığında sizi uyararak hata payınızı düşürmenize yardımcı oluyor.



1.Google Haritalar uygulama sürümünüzü Google Play Store'dan güncellediğinizden emin olun.

2.Şimdi Google Haritaları açın ve profil fotoğrafınıza dokunun, Ayarlar'ı seçin.

3.Navigasyon'u seçin, ardından aşağı kaydırın ve ‘’Sürüş’’ seçeneklerini arayın.

4."Hız Limitleri" ve "Hız Göstergesini "Açık" olarak çevirin ve Google Haritalar uygulamasının ana ekranına geri dönün.

5.Bir arkadaşınızdan aracınızı sürerken Google Haritalardaki hızı kontrol etmesini ve hız göstergesinde gösterilen hızı karşılaştırmasını isteyin.

Google Haritalar Hız Limitleri özelliğine yine de çok güvenmemek gerektiğini ve özelliğin sürüş sırasında dikkatli ve uyanıklığın yerini tutmadığını hatırlamakta fayda var. 

Hepsi bu kadar artık daha güvenli sürüş yapabilirsiniz. Yolunuz açık olsun.