Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dünyada bir anda kripto paralara olan ilgi artmaya başlamıştı. Tabii bu ilgi öyle kuru kuru artmadı. Bitcoin ve muadillerinin yatırımcısına kar üzerine kar yazması kripto paraları yükselişe geçirdi. Ancak Bitcoin'de son dönemde bir düşüş yaşanmaya başladı. Ethereum ise geçtiğimiz ay rekor üzerine rekor yazdı.

The Block'un verilerine göre, toplam Ethereum madencilik geliri Şubat ayında 1,37 milyar dolara ulaştı. Ethereum madencilik geliri, Ocak ve Şubat ayları arasında yüzde 65,1 arttı. Bu süre zarfında işlem ücretleri yüzde 122.1 arttı.

Ethereum madenciliği geliri genellikle sübvansiyonları engellemek için nispeten yüksek bir işlem ücreti oranına sahip. Şubat ayındaki toplam gelirin 722,8 milyon doları 52,8'i ücretlerden geldi. Kalan 644,4 milyon dolar ise blok sübvansiyonlarından geldi.



The Block kısa süre önce Ethereum'un en iyi madencilik havuzlarının, Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP)-1559 aracılığıyla madenci işlem gelirini düşürüp düşürmeyeceğine bölündüğünü bildirdi. Üçüncü en büyük ETH madencilik havuzu olan F2Pool, işlem geliri değişkenliğini azaltma yeteneği için EIP-1559'u desteklediğini söyledi. Ancak en büyük havuz olan Sparkpool teklife karşı çıkıyor.

Şimdilik Ethereum'un daha geleceği belirsiz görünüyor. Bitcoin gibi bir anda yükselebilir veya bir anda dibi görebilir. Kripto para birimlerinde maalesef ki bu belirsizlikler he zaman olacak. Biraz şans işi diyebiliriz. Peki, siz bu para birimlerine güveniyor musunuz? Güveniyorsanız paranızı nereye yatırdınız?