Vali Coş"u siyasi davranmakla suçlamanın doğru bir davranış olmadığını öne süren Mehmet Erdem, Vali Coş üstünden siyasi rant elde etme düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi. “Vali Coş"a yöneltilen AK Parti İl Başkanı gibi davranıyor” suçlamalarına da sert bir dille eleştiren Erdem, “Muhalefet, Vali ile uğraşacağına politikalarını anlatsın, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi"ndeki CHP-MHP koalisyonu var. CHP ve MHP"li üyeler kendi lehlerinde Valimizin partizanca davranmasını istiyor” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Aydın"da yaptığı 20 açılışta MHP"ye göre az sayıda vatandaşın katıldığını iddia edenlere de cevap veren Erdem; “Bizim açılışımızda, Ege Bölgesi"nden katılım sağlanmadı, MHP-CHP koalisyonu mitingde de devam etti” diye konuştu.
“Devletin görevlisi olarak Vali Coş"un görevini yaptığını düşünüyorum” diyen diyen Erdem, şunları söyledi: “Valimiz, yanlışlıkları tespit ettiğinde işlem yapıyorsa bazılarının işine gelmeyebilir. Valimiz, hukuk kuralları içinde kalarak işlem yapıyor. Vali Coş"u siyasi davranmak ile suçlamak doğru bir davranış değil. CHP ve MHP Aydın"da koalisyon kurmuş durumda. Köy yardımları konusunda CHP ve MHP"li üyeler Sayın Vali"nin kendi lehlerinde partizanca davranıp, imza atmasını bekliyor ancak Sayın Valimizin devlet temsilcisi olarak böyle partizanca yaklaşımı kabul edip onları desteklemesi mümkün değil, kendi partilerinin il başkanı gibi davranmalarını bekliyorlar” dedi. Erdem MHP mitinginin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yaptığı açılışlardan daha kalabalık olduğu iddialarına karşında, “Bizim açılışımızda taşıma vatandaşlarımız Aydın"a gelmedi. MHP bölge mitingi yaptığından Ege Bölgesi"nin genelinden otobüslerle katılımcılar geldi. Ayrıca, Aydın"da olan CHP-MHP koalisyonu mitingde de devam etti. Çok sayıda CHP"liyi MHP mitinginde gördük”