Hukukçu ve hukuku bilen birinin bu şekilde açıklama yapmasını garipsediklerini ve Germen"in de bir belediyenin Büyükşehir belediyesi olabilmesi için belli kanuni müeyyidelerin olduğunu bildiğini zannettiğini kaydeden Mehmet Erdem, Germen"in açıklamalarını garipsediklerini söyledi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem konuyla ilgili açıklamasında “Sayın Germen"in komşu ilimiz Denizli"nin Büyükşehir yapılması ile ilgili açıklamasına şaşırdım. Kendisi hukukçu ama sanırım açıklamayı bir yerin Büyükşehir belediyesi olabilmesi için gerekli olan kanuni müeyyideleri okumadan yapmış. Çünkü bir şehrin Büyükşehir olabilmesi için birinci şart 500 bin nüfusu olması gerekir. Denizli Büyükşehir olmak için uzun zamandır çalışma içindeydi. AK Parti Hükümeti olarak yerel yönetimler yasasını değiştirdikten sonra nüfusu 50 bin ve üzerindeki belediyelerin 5 kilometre mesafedeki belediye ve köylerle birleşmesine imkan tanındı. Denizli bu kapsamda 2 yıl önce çalışmasını tamamladı ve nüfusu 500 bini buldu ve Büyükşehir belediyesi olmaya hak kazandı” dedi.

AYDIN BİRLEŞMEYİ SAĞLAYAMADI
Yasa çıktıktan sonra Belediye Başkanı İlhami Ortekin Dönemindeki Belediye Meclisinin Aydın"ın çevresindeki Çeştepe, Tepecik ve Ovaeymir beldeleri ve Yeniköy, Kadıköy ve mesafe şartı uyan diğer köylerle birleşmesi için karar aldığını hatırlatan Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Bu karar İçişleri bakanlığı"na gitti. Bakanlık bu birleşmenin sağlanması için eksik belgeler nedeniyle Aydın Belediyesi"ne yazı gönderdi. Ancak Aydın Belediyesi ağırdan alıp henüz belgeleri göndermedi. Yani Sayın Germen"in açıklamasındaki Denizli Aydın karşılaştırması ve ithamları yerine oturmamıştır. İçişleri Bakanlığı"nın bu kararı kanun doğrultusundadır, siyasi değildir” diye konuştu.
Aynı zamanda AYTESKON Başkanı da olan Sümer Germen ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nu çağrıda bulunan Milletvekili Erdem, Aydın"ın da bir an önce Büyükşehir olabilmesi İçişleri Bakanlığı"nın talep ettiği belgelerin bir an önce gönderilmesini istedi.