Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Artan dolar kuru her şeye etki ediyor. Dün dolar 13 TL civarına gelerek yeni bir rekor kırdı. Apple resmi websitesinde iPhone modelleri başta olmak üzere ürünlerini ülkemiz için satışa kapattı. Olay kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu. Kriz anında yaşanan bu tarz durumlar kullanıcılar başta olmak üzere herkesi endişelendirdi. 

Dün Apple websitesi üzerinden sipariş  vermeye çalışan kullanıcılar "Şu anda mevcut değil" uyarısı ile karşılaşıyorlardı. Bugün yeni bir iddiaya göre Apple şimdi siparişi verilmiş ürünleri de iptal etmeye başladı. 



Dolar kurundaki artış sebebiyle şirketin böyle bir karar aldığı ve fiyatların yenilendikten sonra tekrar satışların başlaması bekleniyor. Faturalanmış ürün siparişlerinin dahi iptal edilmesi herkesin endişelenmesine sebep oluyor. Dün akşam şirketin pazardan çekilebileceği endişeleri bile dolanıyordu.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar siparişlerinin iptal edildiğini duyurunca ortalık daha da kızıştı. Tüm kullanıcılar verdikleri siparişlerin iptal edilip edilmeyeceği sorusunu yöneltmeye başladı. Apple'ın ülkemizde satışlarını durdurması yabancı basına kadar yansımış durumda. Şirketten ise henüz bir resmi açıklama yok. Siz bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bize bildirmeyi unutmayın.