Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Aslında bir şaka olarak ortaya çıkan fakat sonradan bir meme'e dönüşen Dogecoin (DOGE) sürekli yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Üzerinde Shiba Inu cinsi bir köpeğin olduğu kripto para hızlıca 75 milyar dolar barajını aşarak Ripple'ı geride bırakmayı başardı. CoinMarketCap'in sıralamasına göre Bitcoin, Ethereum ve Binance Coin'in ardından dünyanın en değerli 4. coin'i oldu. 

Özellikle Twitter üzerinden tabiri caizse sürekli pompalanan coin'in en büyük destekçilerinden biri de Elon Musk. Elon Musk'a bu konuda birkaç defa dava açıldığı halde dünyanın en zengin ikinci kişisi Twitter'da sürekli DOGE ile ilgili paylaşımlar yapmaktan çekinmiyor. Son günlerdeki yükselişe de destek veren tweet'ler atan Musk görünüşe göre Dogecoin'in geleceğinden oldukça ümitli.


Grafik: CoinMarketCap'e göre Dogecoin'in son 7 gündeki yükselişi

Son dönemlerde milyarder Mark Cuban da Dogecoin'i desteklemeye başlamıştı. Cuban'ın Dogecoin'i destekleme sebebi Dogecoin'in bir para birimi olarak kullanılmaya en uygun kripto para olarak görmesiydi.

Unutulmamalı ki Dogecoin üretim sınırı olmayan, yani arzı sınırsız bir kripto para birimi. Bu yüzden birçok kişi Dogecoin'i bir balon olarak görmekte. Balon olarak görenlere göre Dogecoin asla 1 doları geçemeyecek. Fakat piyasanın şu andaki gidişatı farklı görünüyor. Dogecoin sadece 1 haftada 0.25 dolar seviyesinden 0.57 dolar seviyesine geldi ve tırmanışına hızla devam ediyor.

Bir kez daha bazı noktaları hatırlatmakta fayda görüyoruz:
-Sitemizdeki hiçbir kripto para haberi yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.
-Kaybedince hayatınızı etkileyecek miktarda parayı asla kripto paralara yatırmayınız.
-Kumardan farkı olmayan Margin (kaldıraç) işlemlerden uzak durunuz.