MHP Didim İlçe Teşkilatının olağan genel kurulu yapıldı. Didim Belediye Düğün Salonunda yapılan Genel Kurula MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 23. dönem MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın İl Genel Meclis Başkanı Hayri Güleç, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Serap Cambazoğlu, MHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, MHP İl Genel Meclis Üyeleri, Söke, Köşk ve Sultanhisar ilçe başkanları, İl Yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları başkanları ile partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan seçildi. Ardından faaliyet raporu ile mali rapor okundu ve raporlar oy birliği ile kabul edildi.
Oylamanın ardından konuşmalara geçildi. İlk konuşan MHP’li Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci seçilen kadroların herkesi kucaklaması gerektiğini belirterek “Bu kongre olağan kongremiz; bu bir yarış seçilene herkes saygı duymalı. Seçilen kadrolar bizi ileriye götüreceğine inanıyorum.”dedi.
Aydın İl Genel Meclis Başkanı Hayri Güleç ise MHP’li olan herkesin her yerde görev alması gerektiğini vurgulayarak “Bu görev alma düşüncesi bizim düşüncemiz; bu görev aldığımız noktalarda çok çalışmalıyız. Bizler İl Özel İdaresi olarak çalışmalarımız her alanda sürdürmeye devam ediyoruz. Bizler her zaman sizlerin emrindeyiz. Bu güzel ilçemiz için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”dedi.
23. dönem MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ise gerçekleştirilen kongrelerin partililerin ufkunu açtığını belirterek “Ülkemiz sıkıntılı günler geçiriyor.Bu kongrelerde geçmişin hesabını göreceğiz; gelecekle ilgili projeler yapacağız. Bu zamana kadar görev alanlara teşekkür ediyor, gelecek kadrolara da başarılar diliyorum.”dedi.
Taner konuşmasında Hükümetin ekonomi konularında eleştirerek “Hükümetin görev aldığı her konuda 10 yıllık süreçte dünden daha kötü durumdayız. Geçen 10 yıl öncesinde halkın bankalara borcu 6,6 milyar dolar iken 10 yılda bu borç miktarı 216 milyar TL olmuş. İhracat 2011 sonu itibariyle 135 milyar dolar ama ithalat ise 241 milyar dolar olmuş; cari açık ise 106 milyar dolara çıkmış. Bu mudur iyi olan.”ifadelerine yer verdi.
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise bazı kongrelere katılmadığını nedeninin ise Mecliste görüşülen konulardan kaynaklandığını söyledi. Uzunırmak meclis iç tüzüğündeki değişikliklerle muhalefetin sesinin kısılmaya çalışıldığını ileri sürdü. “Türkiye iktidarda AKP, muhalefette AKP ”diyen Uzunırmak “Gardiyanın kötüsü mahkuma dert yanarmış AKP bu ülkeyi yönetiyor ama kendisi dert yanıyor. Bu anlamda ülkemizde hiçbir mesel doğru tartışılmıyor.Çünkü insiyatif hükümetin elinde kuşatılmış medya ile yeni senaryo ile halkı oyalıyorlar.”dedi.
Uzunırmak konuşmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in açıklamalarını da eleştirerek “Hz. Hüseyin Çelik buyurdu? Andımız ayet mi? Peygamber Efendimizi koruyan kanun mu var? Peygamberimizi ilahi vahiyle diğer insanlardan farklı bir insandır. Atatürk ise bu ülkeyi kurtaran bu ülkeyi kuran bu milletin içinden çıkan insan…Bu ülkede hiç kimse çıkıp ta Atatürk’ü peygamberimizle kıyaslayan var mı? Sayın Hüseyin Çelik 3-5 kişi bu andı söylemiyor diye yüz binler bunu söylemeyecek mi? Sayın Çelik bunu ilk kez yapmıyor.”diye konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan yaptığı konuşmasında BOP’u eleştirirken “Sayın Başbakan BOP’un eş başkanı; bu projenin bayisi.Bu süreçte istenen şey MHP’siz bir meclis, siyasette olmayan bir MHP’dir.Çünkü bu projenin önündeki tek engel MHP’dir. Bizler geçmişte bu ülke için çalıştık, şehitler verdik. Gerekirse şimdi de bu ülke için canımızı veririz.”dedi.
Konuşmaların ardından MHP Didim İlçe Başkan Adayları Can Atas ile Erol Öktensoy birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Partiye kayıtlı 400 delege’den 207’si oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda Mevcut İlçe Başkanı Can Atas 138 oy alırken Erol Öktensoy 69 oy aldı. Atas yeniden İlçe Başkanı olurken yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Levent İlter, İsmail Karagöz, Onur Çağlar, Mustafa Çallı, Muharrem Pektaşoğlu, Nazmi Duran, Ülfet Çiğner, Emrullah Toydemir, Cavit Çinko, Hulusi Aydoğdu, Fikret Türkmen, Eşref Şengül, İsmet Karadayı, Seda Saban, Ahmet Öztürk, Münevver Meriç Çiftçi, Fatih Kademlioğlu, Cenk Güney.

08.20120205090009.jpg