“Erken ve Doğru teşhis hayat kurtarır” konulu Konferans Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Dün akşam saat 18:30’da Cem evi salonunda gerçekleştirilen konferansa Dernek Başkanı Yusuf Doğan ve dernek yönetimi, AK Parti İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Bayar, Gençlik Kolları Başkanı Vedat Yamaç ile ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Didimli katıldı.
Konferansta slayt eşliğinde konuşan Radyolog Uzman Doktor Yaşar Çetin Sağlık Bakanlığının kanserle ilgili son yaptığı araştırmanın 2004 yılında olduğunu belirterek “O süreçten günümüze kadar olan ki dönemde tahmini olarak kanser vakalarındaki artışın yüzde 60 dolayında olduğu tahmin edilmektedir. En fazla Akciğer, Prostat ve Meme kanseri ülkemizde görülmektedir. Bunun aynı sıra deri, mide, kolon ve kemik iliği kanserleri de sıralamada yer almaktadır.”dedi. Kanserlerin en fazla yaşlılıktan kaynaklandığını ve 65 yaş üstü kişilerde görüldüğünü de dile getiren Çetin “Bunun yanı sıra alkol, sigara, düzensiz beslenme, fiziksel aktivite yetersizliği, hormonal etkiler ve kalıtımsal etkiler de kansere neden olmaktadır” dedi.
Kanser de erken tanının çok önemli olduğunun altını çizen Çetin “Erken tanı hem tedavi sürecini hem de hastanın yaşamını sürdürmesi anlamında çok önemli, bu anlamda riskli kişilerin belli dönemlerde kontrole gitmesinde fayda olacaktır” diye konuştu.