Didim'de bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri iki ayrı otele baskın düzenledi. Yapılan baskın sonucu para karşılığı erkeklerele fuhuş yapan 5"i yabancı uyruklu 8 bayan ile fuhuş yapanlara aracılık yapıp yer temin eden 4 kişi ile fuhuş yapmakta olan 4 erkek yakalandı.
Önceki gece bir ihbarı değerlendiren polis saat 03.30 sırlarında Altınkum Mahhallesi"ndeki bir otele baskın düzenledi. Yapılan aramada otelin 105 ve 101 numaralı odalarında A.D. (20) ve P.G. (23) isimli bayanların para karşılığı K.K. (28) ve S.Ö (30) isimli erkekler beraber olduğu, Z.Ü (45) isimli şahsın aracılık ettiği, 34 yaşındaki Ö.E."nin de yer temin ettiği tespit edildi. Gözaltına alınan kişiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Öteyandan Çamlık Mahallesi Selçuk Özsoy caddesi 415 sokak üzerinde bulunan başka bir otele yapılan baskında ise 15-19 numaralı odalarda para karşılığı fuhuş yapan Türk vatandaşı bayan F.Ö. (21) ile yabancı uyruklu bayanlar M.R. (33) M.C. (26), A.S. (26), N.G. (35) ve A.D. (31) ile fuhuş esnasında yakalanan M.S. (25) ve T.Y. (37) isimli erkekler ve otel işletmecileri N.A.M. (33), H.İ.B. (43) ve R.K. (40) gözaltına alındı.
Gözaltına alınan bayanlardan birinin yapılan sağlık kontrolünde hiv virüsü taşıdığı tespit edildi. Yabancı bayanlar sınır dışı edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi"ne teslim edilirken, diğer şüpheliler serbest bırakıldı. Olayla ilgili tahkikatın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.