Mitinge konuşmacı olarak katılan CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara milletvekili Tekin Bingöl, "Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Aydın Valiliği'nin talebi ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla görevden alındı. Görevden alınma gerekçelerine herkes güler. Dosyalar daha inceleme aşamasındayken, soruşturma açılıp açılamayacağına karar verilmeden, bunlar gerekçe gösterilerek Didim Belediye Başkanı görevden alınıyor. Başkanımıza destek için buradayız" dedi.
Dün saat 17.00'de belediye park önünde düzenlenen miting, kalabalık halk topluluğu eşliğinde gerçekleştirildi. CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen mitinge; CHP Genel Sekreter Yardımcısı Ankara milletvekili Tekin Bingöl, CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, İzmir, Muğla ve Aydın milletvekilleri, İl Genel Meclisi üyeleri, CHP il ve ilçe başkanları, il ve ilçe belediye başkanları ile kalabalık halk topluluğu katıldı.
Miting öncesinde ünlü Sanatçı Tolga Çandar mini bir konser verdi. Konserde halka seslenen Çandar, tüm sanatçılara bu tür durumlara kaşı tepkilerini göstermeleri konusunda çağrıda bulundu.

"SEÇİLMİŞLERE SAYGI DUYULMASI GEREKİYOR"
CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar ise Mümin Kamacı hakkında verilen karara direneceklerini söylerken, "Biz AK Parti faşizmine karşıyız. Direniş var, teslim olmak yok. 12 Eylül'de referandum var. Kenan'dan olma, Tayyip'ten doğma anayasaya hayır. Bunlar 12 Eylül çocuğu, 12 Eylül beslemesi, tabii ki de evet demeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Görevden uzaklaştırılan CHP'li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, halka hitaben yaptığı konuşmasında, 2004 yılında halkın oylarıyla yerel yönetime seçildiklerini ve 5 yıla 40 yıllık belediye geçmişinin yapmış olduğu çalışmaları sığdırdıklarını söyledi. Kamacı, "Didim'i turizm kenti yapma yolunda ciddi çalışmalar yaptık. Bu süreç içerisinde halkın tüm kesimine eşit davrandık. Hiçbir zaman insanların dili, dini ve ırkını ayırmadık, her zaman insan olmasına baktık. Çünkü biz insanları seviyoruz" dedi.
İlk dönemki çalışmaların neticesinde 2009 seçimlerinde ikinci partiye 5 bin oy farkı atarak ve 11 bine yakın oy alıp yeniden seçildiklerini ifade eden Kamacı, "Seçilmiş olan insanlara saygı duyulması gerekiyor. Ama maalesef geçen hafta 11.500'e yakın insanın vermiş olduğu oylar yok sayılarak, halka tarafsız hizmet ettiğimiz için Aydın Valiliği'nin İçişleri Bakanlığı'na yapmış olduğu talep doğrultusunda yargısız infaz gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

"BUYURUN YARIN SEÇİM YAPALIM BURADA; VAR MISINIZ?
Kamacı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülke hukuk devleti ve bu ülkede hukuk var. Hukukun üstünlüğüne hepimizin inanması gerekiyor. Biz hukuktan yanayız ve yargı kararlarına saygılıyız. Hiçbir yargı kararı olmadan bizi görevden almaya kalkışıyorlar. Biz halka hizmet ettik, çocuklara park yaptık, mahallelere yol yaptık ve bunların hepsinden şikayet edildik. Didim'de kaldırım kültürünü insanlara biz aşıladık. Yol yaptık, iş yaptık, hizmet yaptık ve bu çalışmalar yapılırken isimsiz dilekçelerle şikayet
edildik ve hala ediliyoruz. Buyurun yarın seçim yapalım burada; var mısınız? Var mı güçleri?" sözleriyle meydan okudu. "Meyve veren ağaç taşlanır" diyen Kamacı, yargı ve hukuka güvendiklerini ifade ederek yargı ve hukukun bunun kararını vereceğini söyledi.

"SADECE CHP'Lİ BAŞKANLAR GÖREVDEN ALINIYOR"
Mitinge konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara milletvekili Tekin Bingöl, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın Aydın Valiliği'nin talebi ve İçiçleri Bakanlığı'nın talimatıyla görevden uzaklaştırıldığını hatırlatarak, "Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı hakkında açılan 19 dosyadan yararlanıyor, 5'inden beraat etmiş. Diğer dosyalar daha inceleme aşamasındayken, soruşturma açılıp açılamayacağına karar verilmeden bunlar gerekçe gösterilerek Didim Belediye
Başkanı görevden alınıyor. Bu kararlara gülünür, biz de başkanımıza destek için buradayız" dedi. Bingöl, "Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın onuruyla Didim'e hizmet etmesi mi suç? Türkiye'de onlarca belediye başkanı var davası devam eden. Ama nedense sadece CHP'li belediye başkanlarına karşı görevden almalar ve uzaklaştırmalar uyguluyorlar" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara milletvekili Tekin Bingöl, konuşmasında Aydın Valiliği ve AK Parti politikalarını da eleştirdi ve sonuna kadar Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın yanında olduklarını kaydetti. Bine yakın kişinin katıldığı ve emniyet güçlerinin tedbir aldığı miting, 2,5 saatin ardından olaysız sona erdi.