Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp yeni bir gizlilik sözleşmesi hazırlamış ve kullanıcılarına sunmuştu. Kullanıcıların güvenliğini tehlikeye sokan ve bazı verilerin üçüncü kişilerle paylaşmasını içeren WhatsApp sözleşmesine tepkiler çığ gibi büyümüş ve birçok kullanıcı başka mesajlaşma uygulamalarına geçmişti. WhatsApp ise geri adım atmış ve sözleşmeyi ertelemişti. 

WhatsApp 15 Mayıs tarihine kadar kullanıcılarına sözleşmeyi kabul etmelerini aksi takdirde kullanımlarının sınırlandırılacağını iletmişti. WhatsApp yine konu ile ilgili açıklama paylaşmış hesapların silinmeyeceğini kısıtlamanın yapılmayacağını iletmişti.

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Digital Dönüşü Başkanlığı'ndan bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Digital Dönüşüm Başkanı Ali Koç yaptığı açıklamada, vatandaşların kişisel verilerini üçüncü taraflarla paylaşmaya zorlandığını ifade etti. Koç, ‘’Fotoğraf, video ve dosyalar sunuculardan silinmeyebilir. Bazı durumlarda mesajlar da sunucularda saklanabilir. IP adresi, telefon numarası, konum gibi veriler toplanabilir. Kişisel verilerin kullanıcıların rızası dışında belirsiz süre saklama ihtimali de var’’ dedi.



Koç ayrıca kullanıcıların sözleşmeyi onaylamadan önce kişisel verilerin kullanımı hakkında önemli detayların incelenmesi gerektiğinin altını çizdi. Peki nedir bu önemli detaylar.

Görünen o ki mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ın dayattığı sözleşme ile ilgili hala şüpheler giderilebilmiş değil. Konu ile ilgili haberleri takip etmeye ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.