ÇETKODER Genel Merkezi; Pitbul köpekler ve canavar hayvanlar için gündemdeki kararlardan sonra, tüm hayvanların aynı şekilde değerlendirilmemesi, halkın bu konuda duyarlı olması için afişli vebroşürlü bir çalışma başlattı. ÇETKODER, kendi imkân ve olanakları ile hazırlattığı afiş ve broşürleri 81 ilin 64"ünde ki temsilciliklerine gönderdi.
ÇETKODER yöneticileri yurdun her yerinde özellikle, Akdeniz, Ege, Doğu ve Güneydoğu, İç Anadolu bölgelerinde mevsimsel olarak şu anlarda başlayan aşırı sıcaklar ilerleyen zamanlarda tüm yurdu kapsayacak olduğunun altını çizerek, vatandaşlara ve hayvan severlere mesajlar veriyorlar. İlerleyen zamanlarda aşırı sıcak havalar nedeniyle artan kuraklıktan dolayı susuzluk çeken evcil hayvanlar, sokak hayvanları için yol kenarlarına, ağaç diblerine, duvar üstlerine küçük pet şişelerin kesimi ile sağlanan kapçıklara su koyarak halkı duyarlı olmaya çağırıyorlar.
ÇETKODER Çeşmesi bulunmayan, su kaynağı olmayan yerlerin tespiti ile böylesi 55 noktaya su kabı koydular. Su kaplarına sahip çıkılması için de afiş ile destek isteyip vatandaşlardan ve yöre halkından çalışmaya sahip çıkılmasına davet ettiler.
Çalışma hakkında bilgiler veren ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Biz Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği olarak doğal, sosyal, ekonomik olaylarda faaliyet gösteren bir kuruluşuz. İnsanların ve tüm canlıların en temel haklarından biri yaşam hakkıdır. Su hayat demektir. Susuz bir hayat yok olmak demektir. Nasıl ki bizim için su çok önemli ise, doğada yaşayan tüm canlılar içinde aynı derecede önemli. Ve artan hava sıcaklığı ve küresel ısınma ile beraber ilerleyen zamanlarda ve günlerde kuraklık baş gösterecektir. Daha şimdiden sıcaklar insanları bunalttı. Bu sıcaklardan evcil hayvanlar, sokaklarda barınan hayvanlarda nasibini aldı. Sokaklarda bulunan evcil hayvanlar, kedi, köpek, kuş ve benzeri tüm canlılar su bulmakta güçlük çekiyorlar. Aynı zamanda yiyecek bulmakta da güçlük çekiyorlar. Yaşam onlarında en temel hakkı. Bu doğa sadece bize ait değil. Onlarında bizimle birlikte bu doğanın bir parçası olduğunu unutmayacağız. Ve onlarında yaşamlarına saygı göstermek zorundayız. Bu nedenle onların yaşam savaşlarına destek olmak amacıyla kapılarımızın önüne, duvar üstlerine, ağaç dilberine su kapları bıraktık. Yem, mama bıraktık. Vatandaştan da bunlara sahip çıkmalarını, kaldırıp atmamalarını, mümkün ise kendilerinin de bu su kaplarını ve mama bırakacakları alanları arttırmalarını, gerekli ilgi ve alaka bekliyoruz” dedi.