Samsung bütçe dostu akıllı telefonlar üretmeye devam ediyor. Şirketin bu politikasının temel sebebi ise pastadaki payını daha da arttırmak ve yerini sağlamlaştırmak. Amiral gemilerinde yer alan bazın özellikleri törpüleyerek daha uyguna orta seviye akıllı telefonlar satan Samsung, bunu A Serisi ile devam ettiriyor. Ortaya koyduğu fiyat performans cihazları ile ülkemizde de fazlaca kullanıcı sayısına sahip olan Güney Kore merkezli üreticinin yeni telefonuna dair ise bazı sızıntılar yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Çin’in sertifika kurumu TENAA tarafından geçtiğimiz günlerde özellikleri sızdırılan Galaxy A71 5G, iddialı donanım yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Bugün ise söz konusu cihazın bu kez tasarımsal yapısı yine TENAA tarafından paylaşıldı. Sızdırılan fotoğrafa baktığımızda ise 5G modelde çok büyük değişikliklerin yapılmadığını görüyoruz. Cihazın boyut ve ağırlığında ufak tefek değişiklikler olsa da genel yapının bozulmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.



Exynos 980 işlemcisinden gücünü alacak olan Galaxy A71 5G, 8 GB RAM ile kullanıcılara sunulacak. Dörtlü kamera kurulumu ile karşımıza gelecek olan cihaz 64 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro ve 5 megapiksel derinlik algılayıcı sensör eşlik edecek. Ön kısımda ise 32 megapiksel çözünürlüğe sahip bir selfie kamerası bulunacak. Samsung Galaxy  A71 5G, pil kısmında ise 4.370 mAh batarya ile gelecek ve uzun bir şarj deneyimi sunmaya çalışacak. Ayrıca telefon kutudan Android 10 işletim sistemi ile çıkacak.