Bilindiği üzere son 1 yıldır satışa çıkan hemen hemen tüm Huawei modellerinde Google servisleri yer almıyor. Aslında Google servislerinin yer almıyor oluşu temelde büyük bir problem değil. Çünkü YouTube ya da Drive gibi hizmetlere tarayıcı yoluyla da ulaşabiliyorsunuz.

Asıl sorun ise Google Play uygulamasının da bu kapsama dahil edilmesi. Çünkü Google Play Android'in en büyük uygulama mağazası konumunda yer alıyor. Dolayısıyla Huawei'nin kendi uygulama mağazası da henüz Google Play ile yarışacak seviyeye gelmiş değil. Bu da kullanıcılar için ister istemez büyük bir sorun haline gelebiliyor.

Hal böyle olunca kullanıcılar da Huawei modellerine karşı biraz daha mesafeli davranmaya başladılar. Nitekim Çinli üretici de Türkiye'de satışa çıkardığı modellerin fiyatlarına indirime gitmek zorunda kaldı.

Dilerseniz son dönemde fiyatı düşen Huawei modellerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Huawei telefonlar ile ilgili sorularınızı bu videonun altında ya da aşağıdaki yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz. Büyüyen Teknolojioku ailesine katkıda bulunmak için YouTube kanalımıza abone olmayı  ve videolarımızı beğenmeyi unutmayın. Desteğiniz bizim için önemli ve bu tarz destekler  size daha fazla içerik üretmek için bize motivasyon sağlıyor.  

Videoda da görüldüğü üzere pek çok Huawei modelinin fiyatı muazzam derecede düşmüş durumda. Muhtemelen bu düşüş bir süre daha devam edecektir. Hatta Huawei'nin kendi online satış mağazasında da muazzam indirimlerin olduğunu hatırlatmamız gerekiyor.

Şunu da belirtmeden geçmeyelim. Hali hazırda orta segmentteki Huawei modellerinde muazzam bir kamera performansı mevcut. Eğer Google servisleri benim için çok fazla birşey ifade etmiyor diyorsanız ve telefonu ağırlıklı olarak kamerası için kullanıyorsanız bu fırsatları kaçırmayın. Keza bu fiyatlara çok fazla seçenek bulunmuyor.