Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Bir kripto para vurgunu daha. Kripto para camiası şu anda buhar olan paraları konuşuyor. Son dönemlerde gitgide popüler hale gelen kripto paralarda yeni bir vurgun daha yaşandı. Hecoin ismiyle bilinen kripto parada yatırımcıların paraları buharlaştı. Sosyal medya yeni bir dolandırıcılık iddiasıyla sarsılıyor.  

Yavuz Burul isimli bir kişi tarafından kurulan şirket hakkında yorumlar sosyal medyada yükselmeye başladı. Yatırımcıların paralarının buhar olduğu da yapılan paylaşımlar neticesinde ortaya çıktı. Hecoin'in buharlaştığı iddiası kullanıcıların yorumlarıyla kısa sürede duyulur hale geldi.



Kripto para birimindeki vurgun sebebiyle şu anda yüzlerce kişi mağdur durumda. 400 dolardan 2 dolar seviyesine kadar düşen kripto biriminde yatırımcıların paraları yandı. Hint Okyanusu’nda bulunan Seyşeller adası merkezli Heroes&Empires Coin şirketine ait kripto paraya yatırım yapanlar sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalıştılar.

Özellikle fenomenler tepki aldı. Daha önce Hecoin'in reklamını yapan fenomenlere tepki gösterildi. Tam olarak ne kadar paranın vurguna gittiği ise şu anda bilinmiyor. Kullanıcılar şikayetlerini bildirmeye devam ediyor ancak olan olmuş görünüyor. Mobil uygulaması dahi olan kripto para biriminin sosyal medya hesapları da kapatıldı.

Bundan sonra kripto para camiasında ne gibi gelişmeler yaşanacağı belli değil. Bitcoin de zor günler geçiriyor. Kripto para birimi doların fiyatından etkilendi.