Kandil ve Mahmur'dan gelen örgüt üyelerinin tutuklanmasını protesto için Batman Belediyesi önünde düzenlenen toplantıda konuşan BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Kürt kökenli olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu belirten inşaat işçisi Alican İnak (42), daha önce de Diyarbakır Valiliği önünde halka açık bir basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
Evli ve iki çocuk babası Alican İnak, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Müracaat Savcısı'na dilekçe verdi.

Alican İnak, BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız'ın, Kandil ve Mahmur'dan gelen örgüt üyelerinin tutuklanmasını protesto etmek için belediye önünde düzenlenen toplantıda halka sarf ettiği sözlerden rahatsızlık duyduğunu belirtti. Aslen Bingöl'ün Karlıova ilçesinden olduğunu anlatan İnak, şunları söyledi: "Kürt kökenliyim. 1987 yılından bu yana Nazilli'de oturuyorum. Bengi Yıldız'ın ailelere, "çocuklarınızı askere göndermeyin" sözünü televizyon ve gazetelerde gördüm. Bu şekilde konuşmasından çok rahatsız oldum. Benimde çocuklarım var. 20 yaşında üniversitede okuyan bir oğlum var. İnşallah üniversiteyi bitirdiğinde askere yollayacağım. Gerekirse oğlum vatanını korumak isterken şehit olabilir. Ben vatanını korurken şehit olan oğlumdan gurur duyarım ve oğlumun arkasından ağlamam. Bu vatan için şehit olabilmek çok önemli bir gururdur."
BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız'ın bu şekilde konuşarak bölücülük yaptığını anlatan İnak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletvekili Yıldız, halkı ve vatandaşı isyana teşvik etmektedir ve huzur ortamını bozmaya çalışmaktadır. Batman Milletvekili Bengi Yıldız'dan davacı ve şikâyetçiyim. Kimse Kürt halkının savunucusu değildir. Zoruma giden ben Kürt vatandaşıyım, tüm BDP'li vekiller bizleri temsil ediyor gibi bir ortam yaratıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan Türk, Kürt, Çerkez, Alevi gibi etnik kökenli vatandaşlarını TBMM'de bulunan 550 milletvekili savunur." BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, "Gider paşa paşa cezaevinde yatarız, bundan sonra çocuklarımızı askere göndermeyiz" demişti. iha