Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Beyin, diğer tüm organlar gibi, yaşla birlikte yeteneklerini de kaybeder ve bu durum hafızayı etkiler. Ama bu sorun önlenebilir.

Zaman zaman bir randevuyu, atadığınız bir görevi veya bir tanıdığınızın adını unutmanız normaldir. Ancak bu durum sık ​​sık tekrarlanıyorsa, hafızanızı güçlendirmenin zamanı gelmiştir demek oluyor.

Diğer herhangi bir organ gibi, beynin de performansını geliştirmek ve başarısızlıklarınızı azaltmak için eğitilebilir. Aynı zamanda belirli alışkanlıklar ve yiyeceklerle daha da güçlü ve sağlıklı olabilirsiniz.

Beslenme uzmanı Dr. Josh Axehafızayı zahmetsizce geliştirmek için 5 ev yapımı püf noktasını açıkladı.

İşte 5 önemli püf nokta;



Beyni eğitmekten bahsetmiştik ve bu da yeni şeyler öğrenmekten geçiyor. Böylece yeni sinirsel bağlantılar oluşur. Doktorların nöroplastisite dediği şey de tam olarak bu.

Hayattaki konfor alanınızdan bir anlık çıkmalı ve iyi olmadığınız şeyleri öğrenmeye çalışmalısınız. Bir müzik aleti, programlama dili veya satranç oynamayı öğrenmeyi deneyebilirsiniz.

Zekice şeyler olmak zorunda değiller; örneğin dans derslerine kaydolabilir, golf oynayabilir veya bir masa oluşturabilirsiniz. Herhangi bir zanaat da yapabilirsiniz.



Nöronları etkileyen oksidatif yiyeceklere sahipseniz bunlar beyin için hiç de iyi olmayan şeylerdir.

Size yararı olacak bazı antioksidanlar, proteinler, sağlıklı yağlar ve yüksek gıdalar daha iyi gelecektir. Örneğin:



Egzersiz beyindeki oksijeni artırır, stresi ve yorgunluğu azaltır ve depresyonla savaşan endorfin üretir. Bütün bunların hafızaya fayda sağladığı kanıtlanmıştır.

Bir koşu bandı ile vücudunuzu aktif tutabilir ve evden çıkmadan iyi bir koşu seansının keyfini çıkarabilirsiniz.



Beynin düzgün bir şekilde dinlenmesi ve enerjiyi geri kazanması için 7 ila 9 saat arasında uyuması gerekir.

Çalıştıysanız veya yeni bilgiler öğrendiyseniz, kestirmek de bazen işe yarar…



Diğer insanlarla eğlenmek ve ruh halinizi iyileştirmek, beyne fayda sağlayan bir mutluluk hormonu olan oksitosin üretmek için çok önemlidir.

Yalnız yaşıyorsanız, her zaman aileniz ve arkadaşlarınızla buluşabilir veya sosyalleşmek için Sivil Toplum Kuruluşları'na, dans derslerine, jimnastik vb. yerlere gidebilirsiniz.

Yukarıda anlatılanlar takip edilmesi basit yöntemlerdir ve hafızaya yardımcı oldukları bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

Güzel bir makale ile yazımıza son veriyoruz. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.