MHP"li Taner, geçtiğimiz Mayıs ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın sözlü olarak cevaplandırması istemiyle TBMM başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, “Aydın ili Koçarlı ilçesinin Güneydoğusundaki Cincin köyünde bulunan, Osmanlı İmparatorluğunun tüm izlerini taşıyan ve Cihanoğulları tarafından yaptırılan tarihi Cincin Kalesinin, son yağışlardan sonra doğu sur duvarları çökmüş batı kısmındaki sur duvarları da yıkılmak üzeredir. İlgisizlik ve bakımsızlık yüzünden bir tarih yok olmaktadır. Bakanlığınız tarafından 1995 yılında "Anır Eser" olarak tescil edilen Koçarlı"nın açık hava müzesi niteliğindeki tarihi Cincin Kalesinin restore edilmesiyle turizme ve bölgeye sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlanacaktır” demişti.
Bakan Günay"a yıkılmaya başlamış tarihi Cincin Kalesi için ödenek ayırarak restore ettirmeyi düşünüp düşünmediklerini soran Taner, önergesinde şu ifadelere yer vermişti: “Tarihi Cincin kalesinin özel mülkiyet olması sebebiyle kamulaştırılmasını sağlamayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın başka medeniyetlere karşı gösterdiği ilgiye rağmen kendi medeniyetimize karşı duyarsızlığı nedendir?”

BAKAN GÜNAY SÖZLÜ OLARAK CEVAP VERDİ
MHP"li Taner"in soru önergesini sözlü olarak cevaplandıran Bakan Günay, “Aydın Milletvekili Sayın Taner"in sorusu var. Aydın"da Koçarlı, Çakırbeyli Köyü"nde birinci derece arkeolojik sit alanı tespitimiz var bizim. Burada daha önce bize restorasyon konusunda bir talep yapılmamıştı. Sonra İl Müdürlüğümüzle, Sayın Milletvekilimiz Taner"in de gayretleriyle, teması sayesinde, şimdi özel mülkiyete konu olan bir alanın kamulaştırılması konusunda Cincin Kalesi"nin kamulaştırılması konusunda şu anda çalışıyoruz. Eğer kamulaştırmayı sağlarsak bu restorasyon konusunda da önümüzdeki yıl inşallah bir çalışmaya başlayacağız. Tabii, Aydın"da o kadar çok güzel yerler var ki, hepsine yetişmek mümkün olmuyor ama bunları dikkatle takip ediyoruz” dedi - iha