Yapılan isim değişikliğinin ardından Aydınspor 1923"ün ilk başkanı olan Aydın Belediye Meclisi 1. Grup Başkanvekili Ahmet Gümüş, “Hocamız Mesut Toros ile anlaştık. Geçen sene ki takımın yüzde 25"i ile devam edeceğiz. Yeni transferlerimiz olacak. Bölgesel Amatör Lig (BAL) için 25 bin TL para yatırılması gerekiyor. BAL için gerekli prosedürleri yerine getireceğiz. Grubun en iyi futbol oynayan takımı olacağız. Bu da hedefimizin ne olduğunu gösteriyor. BAL Ligi"nde diğer takımlara acı veren bir takım olacağız” dedi.
Diğer spor branşlarında Aydın Belediyespor"un bulunduğu takımlarında Aydınspor 1923 adı altında mücadele edeceğini belirten Gümüş; “Destek verecek olan herkese kapımız açık. Tüm kulübü Aydın ve ilçelerine yaymak istiyoruz. Aydınspor 1923"e internet üzerinden üye olabilmenin formüllerini araştıracağız. Biz Aydın Valisi, Belediye Başkanı, sivil toplum örgütü temsilcileri, Aydın halkı ve Asi Kankalar taraftar grubuyla kucaklaşmak istiyoruz. Aydınspor adını zirveye çıkarmak için bu yola başvurmak zorunda kaldık. İlk iş olarak yönetim kurulumuzda iş bölümü yaptık. Şimdide Bölgesel Amatör Ligde iddialı bir takım oluşturmak için çalışmalarımıza başladık. Grubun en iyi futbolunu oynayan bir takımla yola çıkacağız. Futbolumuzla bölgesel amatör ligin acı veren takımı olacağız” şeklinde konuştu.
Aydınspor Kulübü ile kurulan bu kulübün hiçbir bağı olmadığını belirten Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit de, “Aydınspor Kulübü"nün borçlarıyla kurtulma, ayağa kalkma şansı yok. Aydınspor"un eski günlerine tekrar dönmesi için böyle bir oluşum şart. Borçlar maalesef ödenmeyecek durumda. Şehir olarak hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız. Bu işler ter akıtmadan, bu takımı sevmeden olmuyor. Ben tek başıma hiçbir şeyim. Beraberlik çok önemli. Bu işte herkesin teri, emeği bulunmalı. Hep beraber olursak yapamayacağımız şey yok. Bugün burada spor için yeni bir açılımla, yeni bir ivmeyle Aydınsporu nasıl eski günlerine taşırız düşüncesiyle toplandık. Gördüğünüz gibi sektörün bütün sevilen insanları bu yapılanmada yer almak için buradalar ve ellerini taşın altına koydular” dedi.
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, çekilen sıkıntıları bildiğini, artık geriye değil ileriye bakmak gerektiğini belirterek; “İnşallah bu takım en üst lige çıkar. Aydınlıların takıma sahip çıkmasından dolayı çok mutluyum. Özlem Çerçioğlu olarak desteğe hazırım” dedi.
Genel kurulun ardından Aydın Belediyesi"nin önüne gelen taraftarlar “Bu Şehrin Aşkı Sensizlik İçimi Acıtan” yazılı pankart açtı. Taraftarlar oluşan yönetime destek verdi.