Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkan Yardımcısı da olan şair, yazar Şükrü Öksüz, ŞÜSİYAD Genel Başkanı Prof. Dr. Hikmet Okuyar tarafından geleneksel olarak 13 yıldır dört ayrı kategoride verilmekte olan ödüllerde geçen yıl "Denizli Güzellemesi" eserinin bu yılda "Manisa Güzellemesi" adlı eseriyle Türkiye Birinciliğine layık görülmüştü.
Giresun"un Şebinkarahisar ilçesinde düzenlenen ödül törenine katılamayan Şükrü Öksüz"e Türkiye Birinciliği sertifikası ve plaketi gönderildi.
“Özellikleri ve Güzellikleriyle İl ve İlçelerimiz” konulu şiir yarışmasına Aydın İlinden katılan Şükrü Öksüz, 2 yıl üst üste birincilik ödülünü kazanmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Öksüz, dereceye giren şiirlerin ileriki bir tarihte 710 sayfalık "Türkiye Sevdası" adlı kitapta toplanarak gelecek nesillere kaynak kitap teşkil edeceğini söyledi. Bu tür yarışmaların çok büyük faydaları olduğunu kaydeden Öksüz, “Yarışmalarla şairlere daha iyi şiir yazmaları için teşvikte bulunuluyor. Bu etkinlikler araştırma, iyiye, güzele yönlendirilmesi bakımından şairlere doping oluyor. Önümüzdeki yıllarda da Aydın"dan daha başka şairlerin bu tür yarışmalara girmesi için dernek olarak teşvik edeceğiz. Aydın"a daha başka derecelerin de gelmesini ümit ediyorum” dedi. iha