Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada, “Ferdi hayatımızda Allah"a bağlılığımızın, dünya huzurunun kendi aramızda yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleri ile yaşandığı mübarek Ramazan-ı Şerif ayına 10 Ağustos Salı günü kılacağımız teravih namazı ve çarşamba günü gecesi tutacağımız oruç için kalkacağımız sahur ile başlamış olacağız. İnsani duyguların geliştiği, dünya çeşitli sebeplerle bilerek ya da bilmeyerek işlediğimiz günahlardan temizlenmek için rahmet kapılarının açıldığı, insan olarak kendimize yakışan fiilleri işleme adına Cehennem kapılarının ardına kadar kapandığı oruç ayı hakkında Peygamberimizin "Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur" diye haber verdiği bereketli Ramazan Ayına kavuşmuş bulunmaktayız. Ayrıca Ramazan Ayı Kur"an ayıdır. Yüce Rabbimiz Kelamullahın bu ayda indirilmeye başladığını ayetlerinde bildirmektedir. Maalesef hayatın dünyevileştiği zamanımızda insani ve deruni duygularla bezenip diğer varlıklar nezdinde seçilmişliğimizi ispat adına Allah"ın kelamının özellikle biz Müslümanlar açısından daha iyi anlaşılabilmesi için Ramazan Ayını, kendisinde bulunan mukabele geleneğine uygun olarak, Kur"an-ı Kerim ile daha yoğun buluşma ve anlama ayı olacaktır. Bu sayede hem Ramazan-ı Şerif"in hem de Kelamullahın feyzinden yararlanmayı temenni etmekteyim. Bugün görüldüğü kadarıyla birbirimizi sevmeye, bencillikten uzaklaşmaya, kucaklaşmaya daha fazla ihtiyaç duyulduğu görülmektedir. Kadın erkek, büyük küçük bazı insanlar ilgisizlikten şikayet etmektedirler. Halbuki, yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed her zaman ama özellikle Ramazan Ayında insanların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda birbirlerine yardımcı olmalarını istemiştir. Birlik ve dirlik dini olan İslamiyetin mensupları olarak birbirimizi kucaklayalım. Yetim, öksüz, dul, hasta, ihtiyar ve biçarelerin yanında olan örnek Müslüman olmaya gayret edelim. İnsanlar içinde Problemleri çözen, sıkıntıları gideren kısaca Allah"ın ve kullarının yanında sevilen insan olma yolunda mesafe kat edelim” denildi.
Ramazan ayı programlarına da yer verilen açıklamada, “Bu itibarla İlimiz Müftülüğü olarak Ramazan ayında temennilerin tahakkuk etmesine katkıda bulunmak üzere planladığımız faaliyetlerimizden bazıları şunlardır: Umumi Va"z ve irşad programları;
Merkez Bey Camiinde öğle namazı ve Teravih Namazından önce, Merkez, kasaba ve köylerimizde yüz yüze va"z ve irşad programları. Bayanlara yönelik va"z ve irşad programları: Kemer, Evliya Çelebi, Karacaahmet, Hacıfevzibey, Şerbetçi, Akarca Camilerinde saat 14:00"de Ay-Tv İftar öncesi İnanç Dünyası Programı. Hatimle Teravih; Merkez Ramazanpaşa Camiinde Grup Mukabeleleri; Merkez Ramazanpaşa camiinde Umurlu Bölge Yatılı K.Kursu öğrencileri tarafından her gün ikindi namazından önce. Bey Camii ve Ramazanpaşa Camiinde her gün ikindi namazından sonra. Bayanlara yönelik mukabeleler; Kur"an Kurslarımızın bulunduğu camilerimizde Bayan K.Kursu Öğreticilerimiz tarafından her gün saat 10.00 da. Merkez Kasaba ve köylerimizdeki bütün camilerde mukabele okunacaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığımız çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak topluma daha iyi hizmet etme amacıyla faaliyet protokolleri imzalamıştır. Bu faaliyetler il ve ilçe müftülüklerimizin organizasyonunda vücuda getirilecek ve konular Va"zu nasihatlerde işlenecektir” ifadelerine yer verildi.