Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından son 2 hafta içerisinde gerçekleştirilen 5. operasyon da başarı ile sonuçlandı. Önceki gece sabaha karşı Söke ilçesi Sazlıköy Belde Merkezli 3 ili kapsayan operasyonda gözaltına alınan 37 şüpheliden 19'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan takip ve çalışmalar neticesinde, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak Aydın İli Söke, Kuşadası ve Germencik İlçeleri ile Muğla ve İzmir illerinde dolandırıcılık, nitelikli yağma, kasten adam öldürmeye teşebbüs ve piyasaya sahte para sürmek suçlarından, liderliğini Y.D isimli şüphelinin yaptığı suç örgütüne eş zamanlı baskın düzenlendi. 39 Ayrı noktaya yapılan baskın sonucu 37 şüpheli ile birlikte 44 adet sahte altın, 3 adet tarihi eser, bir adet av tüfeği, değişik çaplarda çok miktarda tabanca mermisi, para, senet ve altın ele geçirildi.
Sorguları tamamlanan 37 şüpheliden 19'u çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyonların devam edeceğini belirttiler.

kenthaber