19-20 Haziran Cumartesi ve Pazar günü yapılacak LYS"ye Aydın"da 12 bin 234 aday katılacak. Geçtiğimiz yıllarda ilçe merkezlerinde de yapılan sınav bu yıl sistemin değişmesiyle sadece Aydın merkez ilçede yapılacak. Çeşitli okullarda gerçekleştirilecek olan sınavlarda salon başkanı, gözetmen ve hizmetli olarak bin 807 kişi görev yapacak.
Sınavın yapılacağı 2 gün Aydın"a çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisi gelmesi beklenirken, sınava girecek adayların sınava gireceği binalara rahat ulaşabilmeleri için sınav yapılacak okulların güzergahına giden minibüslerin ön camlarına okul isimleri asılacak, sınav günü şehiriçi minibüsleri, adayların sınav saatine yetişmede zorlanıp mağdur olmamaları için her zamankinden daha fazla sefer yapılacak. Adayların sınava gireceği okulu daha önceden görebilmesi için 18 Haziran Cuma günü sınav yapılacak okullar saat 11.00 -17.00 arası açık olacak.

ÖNLEMLER ALINACAK
Sınava katılanların sınav esnasında yaşayabileceği sağlık problemlerine karşı Aydın İl Sağlık Müdürlüğü"nce sağlık ekipleri oluşturuldu. Aydın Valiliği"nce yapılan açılamada; “Sınavların düzenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi ve sınava girecek adayların konsantrasyonlarının bozulmaması amacıyla, gürültü kirliliğinin oluşmaması için 18-19 Haziran Cuma ve Cumartesi tam gün, 20 Haziran 2010 Pazar günü ise saat 14.00"e kadar, açık ve yarı açık alanlarda eğlence düzenlenmesi, düğün ve asker uğurlama konvoylarının düzenlenmesi, eğlence ve kutlama amaçlı klakson çalınması, müzik yayını yapılması, çevreyi rahatsız edecek her türlü yüksek sesli faaliyetin düzenlenmesi valiliğimizce yasaklanmıştır. yasağa uymayanlar, 155 ve 156 no"lu polis ve jandarma telefonlarına ihbar edilebilecektir” denildi. iha