Aydın Baro Başkanı Sümer Germen; Didim Baro Temsilcisi Şükrü Ulusoy ve Didim"de görev yapan 30"a yakın avukat Didim Şehir Kulübü"nde bir araya geldi.
Germen; burada yaptığı açıklamasında, 7 yıldır görevde olduğunu, bu süre içerisinde ilçelerdeki hukuk olaylarını ve meslektaşlarının sorunlarını yakından takip etmeyi görev edindiğini ifade etti.

Germen; Didim ve Kuşadası"ndaki gibi rantın yüksek olduğu bölgelerde hukuk eksenli sorunların sıkça yaşandığını ifade ederek; “Bu sorunların aşılmasında avukatlık mesleğini benimsemiş, vatandaşlara yardımcı olmak için çalışan bir baro olarak, meslektaşlarımızın yapabilecekleri hatalara karşı disiplinimizi çekinmeden işletiyoruz” dedi.

Germen, yapılan alışverişlerde İngiliz uyruklu vatandaşları da yerli vatandaşları da sözleşmeye bağlamaları gerektiği konusunda uyarırken, Bu sözleşmeler için barodan avukat talebinde bulunabileceklerini söyledi.

Didim"de bazı kişilerin hukuk danışmanlığı adı altında hukuku deldiğini iddia eden Germen “Vatandaşın kendisi ve avukatı dışında hiç kimse vekaleten ne sözleşme yapabilir ne de dava açabilir. Hukukçu olmayan bazı insanların buna aykırı hareket ettiğini biliyoruz, konuyla ilgili gereken girişimleri yapıyoruz. Ülkemizde son zamanlarda hukuk merkezli ciddi sorunlar yaşanıyor. Demokrasi ve hukuk hazır geldiği için demokrasi ve Türk devletini anlayışını tam olarak özümsemiş değiliz. Gündemde iddianamesi oldukça uzun süren, soruşturması ve kovuşturması uzun süren bir dava var. Ülkemizde hiç kimsenin suç işleme ayrıcalığı olamaz” dedi.