Törene Kaymakam Mehmet Demirezer, Garnizon Komutan vekili Jandarma Bölge Kriminal Amiri Yarbay Ekrem Malkoç, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Önder başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, okulların öğrenci grupları ve askeri erkân katıldı. Saat 10.00 da Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi şehir adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydın ve ilçeleri içerisinde ilk ziyaret ettiği yerin Söke olduğunu, Cumhuriyetin ilanının ardından yapılan bu ziyaretin Söke açısından gurur verici olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Özekmekçi; “Kuşkusuz geçmişini bilmeyen milletler, geleceğine yön veremezler. Büyük önderin ifade ettiği gibi: ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’. Ancak; gururla andığımız bu günler, anmanın ötesinde geleceğe ışık tutmak için bizlere rehber olmalıdır. Yakın tarihimizde her aşaması kahramanlık destanı olan kurtuluş savaşımız gibi bir örnek varken, başka ilhamlara ihtiyacımız yoktur. Yapmamız gereken; mücadelelerle dolu tarihimizden ders alarak, cumhuriyetimizin sağladığı çağdaş, demokratik değerleri, milli değerlerimizle birleştirmek ve geleceğe aktarmaktır. Millet olarak çağdaş ve kalkınmış ülkeler arasında yerimizi almak ve bulunduğumuz dünyada söz sahibi olmak için çağın getirdiği şartları yaşama geçirmemiz, Atatürk ilke ve devrimlerine yeni kazanımlar ekleyerek ilk günkü bilinçle sürdürmemiz gerekir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Avrupa’nın yüzlerce yılda başarabildiği pek çok reformu, 15 yıl gibi çok kısa bir zaman dilimi içinde gerçekleştirdi. Gerçekleştirmekle kalmadı, o yenilikleri ulusuna mal etti. Bugün; Atatürk’ün devrimleri halen sapasağlam ayakta ise, bunda ulusunun bu büyük insana ve yapmış olduğu devrimlere yürekten inanmış olmasının payı çok büyüktür. Bu duygu ve düşüncelerle başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Törende Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencisi Hilmi Uçak, HFA Lisesi öğrencisi Fulya Yörük okudukları şiirlerle kutlamalara katkıda bulunurlarken, tören bitiminde Söke Belediyesi Bandosu mini bir konser verdi.