Atatürk Meydan’ında başlayan kutlamalarda Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Törenlere Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Rektörü Prof. DR. Mustafa Birincioğlu ile birlikte kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Meydanı’ndaki törenden sonra kutlamalar Aydın Tren Garı’nda sürdü.
Tren Garı’nda yapılan kutlamalarda halk oyunu gösterilerin ardından Atatürk’ün Aydın’a gelişini temsil eden tren istasyona geldi. Trenden inen Kız Meslek Lisesi öğrencileri Vali Kerem Al’a sevgi bayrağı hediye etti.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk’ün Aydın’a gelişiyle ilgili bir konuşma yaptı. Çerçioğlu, “Cumhuriyetimizi kurucusu Ulu Önder Atatürk bundan 81 yıl önce kentimizi ziyaret ederek onurlandırmıştır. Büyük Önder’in 3 Şubat 1931 tarihinde kentimize yaptığı ziyareti sıradan bir yurt gezisi olarak düşünmemek gerekir. Mustafa Kemal Anadolu’da ilk silahlı direniş Malgaç Baskını’ndan 6 gün sonra tüm yurda duyurduğu Amasya Genelgesi’ni Aydın efelerinin ona verdiği coşku ile kaleme almıştır. Atamızın Aydın’a ziyaretinde ‘Dikkate değer bir gençtir’ dediği Adnan Menderes’i keşfetmiş ve Adnan Menderes’i talebi olmamasına rağmen milletvekili yapılması talimatını vermiştir. Ulu önder o büyük öngörüsüyle Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecekteki Başbakanını bulmuştur. Bu tören bu bakımdan formalite bir törenden daha derin anlamlar taşıyor” dedi.
Çerçioğlu’nun konuşmasının ardından il genelinde yapılan spor müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyaları Vali Kerem Al tarafından verildi. Tören, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün Atatürk’ün Aydın gelişi sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açılışı ile sona erdi.

tren.20120203170018.jpg

20120203ay514858_02.jpg

20120203ay514858_04.jpg