Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Apple'ın dünyanın en büyük ve en önemli teknoloji şirketlerinden biri olduğu gerçek. İlk başlarda, sadece iPhone ile özdeşleşen Amerika devi, artık tamamen birçok farklı sektöründe söz söyleyen pozisyonunda. Bu da Apple'ın marka değerinin büyüklüğüyle alakalı bir durum. Zaten teknoloji devi yeni sektörlere giriş yaparken tam da buna güveniyor.

Teknoloji dünyasında yayılan söylentilere göre Apple'ın gözünü diktiği yeni sektör ise "Sanal Gerçeklik Gözlüğü". Zaten şirketin oldukça uzun bir zamandır bu konu hakkında ar-ge çalışmaları yürüttüğü bilinen bir gerçek. Bununla birlikte, bugüne kadar henüz somut bir durum mevcut değildi. Aslında hala Apple tarafından yapılmış bir açıklama yok ancak, Apple'a yakın kaynaklardan gelen habere göre şirket, Facebook'un Oculus ve Snağcjat'in Spectacles cihazlarıyla kombine edilmiş bir sanal gerçeklik markası oluşturmayı hedefliyor.

Aynı kaynakta Apple'ın biri oyun ağırlıklı diğeri ise artırılmış gerçeklik ağırlıklı iki farklı model üzerinde çalıştığı ve en azından birini 2021 yılı bitmeden duyurmayı planladığı bilgisine de yer verilmiş. Bununla birlikte, bu yeni gözlüklerin tam olarak ne zaman duyurulacağı ya da ne zaman satışa sunulacağı konusunda kesin bir bilgi yok. Ancak kesin olan bir şey varsa, o da her iki cihazın da muadillerinden çok daha pahalı olacağı. Bakalım uzunca bir süredir bu konu hakkında sessizliğini koruyan Apple, ne zaman takipçilerinin meraklarını giderecek bir açıklama yapacak.