Kablosuz kulaklık modelleri arasından günden güne popülerliğini artırmayı başaran ve kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen kablosuz kulaklık modeli Apple AirPods ilginç bir olaya dahil oldu.

Apple AirPods'u uykusunda yuttu!

Amerikalı teknoloji şirketi Apple'ın kullanıcılara sunduğu kablosuz kulaklık modeli Apple AirPods, piyasada bulunan diğer kablosuz kulaklık modellerine göre oldukça popüler durumda. Hakkında bazı eleştiriler yapılıyor olsa da kullanıcıların büyük beğenisini kazanmayı başaran ve diğer kablosuz kulaklık modellerine göre oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşan Apple AirPods, çok ilginç bir olayla teknoloji dünyasının dikkatini çekti.

Diğer kablosuz kulaklık modellerine göre suya karşı dayanıklı olduğu bilinen bu kulaklık modeli için geçtiğimiz zamanlarda yapılan suya karşı dayanıklılık testlerinden başarı ile çıktığı ve suya atılıp çıkarıldıktan sonra bile çalışmaya devam ettiği görülmüştü. Fakat son yaşanan hadiseden sonra Apple AirPods'un aslında dayanıklılık sınırlarının tam olarak sınanmadığı anlaşılıyor. Tayvan'da yaşayan Ben Hsu isimli bir vatandaş AirPods kulaklıkları kulağında takılı iken uyuya kalmasıyla başlayan ilginç olay çok farklı bir şekilde sonuçlanıyor. Belli bir süre sonra uykudan uyanan Ben Hsu kulaklıklarından birinin olmadığını fark ediyor. İşte ilginç olaylar bundan sonra başlıyor. Kulaklığın diğer tekini bulabilmek için telefondan bir müzik açan Hsu, midesinden gelen sesler ile kulaklığın midesinde olduğunu fark ettikten sonra hemen doktora gidiyor.

Apple Airpods uykuda nasıl yutulabilir?

Ben Hsu olayın nasıl gerçekleştiğini doktorlara anlatmasıyla uykuda kulaklığın yutulmasına şaşıran doktorlar, kulaklığın tam olarak yerini tespit edebilmek için film çekiyorlar. Yeri tam olarak tespit edilen kulaklığın mideden ameliyatla alınması yerine doğal yollar ile vücuttan atılmasının doğru olduğunu düşünen doktorlar adama verdikleri müshil ile sonuç alıyor ve kulaklığın vücuttan atılmasını sağlıyorlar. Söylentilere göre kablosuz kulaklık modelinin vücuttan dışarı atıldıktan sonra da çalışmaya devam ettiği gözlenmiş.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU