Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, Liman Başkanı Yaşar Karabacak, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri, TURSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Adem Testici ve Mehmet Bademci, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Kireç ve Yusuf Emik ile Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak ve çok sayıda sanatsever sergi açılışına katıldı.
Açılışta konuşan fotoğraf sanatçısı Oğuz Nusret Bilik, Anadolu da yaşayan toplulukların eserlerini bugün müzelerimizde genelde birer taş parçası gibi göründüğünü belirterek, bu eserlerin müzelerde sergileniyor olmasının hem ülkemizin zenginliği hem de turizme sağlanan bir katkı olduğunu vurguladı. “Söylence” isimli projesinde ülkemizde bulunan Arkeoloji müzelerindeki eserleri fotoğrafladığını söyleyen Bilik, amacının müzelerdeki eserleri izleyici ile buluşturmak olduğunu söyleyerek, bu konuda büyük destek ve sponsorluğu için Kuşadası Ticaret Odası’na teşekkür etti.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ise Oğuz Nusret Bilik’in arkeolojik değerleri çok iyi fotoğraflar olarak sunmasını kutlayarak, “Kuşadası Ticaret Odası olarak kültür ve sanata katkı vermek, sanata ve sanatçıya destek olmak görevimizdir” dedi. Kuşadası Belediye Meclis üyesi Ahmet Kireç de Ülke tanıtımı ve insanlık tarihi açısından çok değerli olduğu görülen bu eserlerin müzelerden çıkarak İbramaki Sanat Galerisinin taş duvarlarında bize taştan birer çığlığa dönüştüğünü belirterek, hayranlıkla izlediği fotoğraflar için sanatçıyı kutladı. Daha sonra konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise Söylence’nin bir döneme ışık tuttuğunu ve sergiyi izleyenlerin bu dönemlere ilişkin ilgisinin daha da artacağını belirterek, tüm Kuşadalıları sergiyi izlemeye davet etti. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de Kuşadası’nda fotoğraf sanatına büyük bir ilgi bulunduğuna dikkati çekerek, “ Son iki yıldır gerçekleştirdiğimiz fotomaratonu artık geleneksel hale getireceğiz. Fotoğraf müzesi ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda bu sergideki eserlerin sahibi Sayın Oğuz Nusret Bilik’in de önemli katkıları oluyor ve olacak. Kendisini ve kendisine katkı sağlayan Ticaret Odası’nı bu önemli ve ayrıcalıklı sergiden dolayı kutluyorum “ diye konuştu.
Bu arada, Sanatçı Oğuz Nusret Bilik’in müzelerde sergilenen heykelleri, kendi deyimiyle “buz gibi mermerden sıcak bir tene dönüştürdüğü” fotoğraf sergisi “Söylence”, 25 Şubat tarihine kadar Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine açık olacak.