Mazbatasını almak üzere İlçe Seçim Bürosuna giden Alıcık ve beraberindeki il genel ve belediye meclis üyeleri İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Çelik"ten mazbatalarını aldı.
Mazbata almak için İlçe Seçim Kuruluna giden Haluk Alıcık ve beraberindeki il genel ve belediye meclis üyeleri, önce Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Bağbozan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Kaymakam Caner Yıldız"ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından ilçe seçim kuruluna geçen Alıcık ve beraberindekiler burada İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Çelik"ten mazbatalarını teslim alarak resmen görevlerine başladı. Daha sonra Belediye Başkanlığına geçen Alıcık ve beraberindekiler, belediye binası önünde kalabalık bir partili gurubunun hazırladığı törenle karşılandı. Tören sırasında İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından dua edildi ve ardından kurban kesildi.
Büyük alkışlar arasında belediye başkanlığı makamına hareket eden Haluk Alıcık, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan tarafından karşılandı. Başkan Kaplan, Alıcık"ı kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi ve gerektiği her an Nazilli için yardıma hazır olduğunu ifade etti. Uzun bir süre sohbet eden iki başkan birlikte son kez bir hatıra fotoğrafı çektirdi.
Nazilli Belediye Başkanlığı gibi önemli ve onurlu bir göreve gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Haluk Alıcık, “Bize destek veren, bana ve ekibime güvenen, yüreğini ortaya koyarak seçimleri kazanmamızı sağlayan herkes sonsuz teşekkürü bir bor bilirim. Ben sadece bize destek veren yüzde 36"nın değil, bize oy vermeyen yüzde 64"ünde Belediye Başkanıyım. Bizim Belediyecilik anlaşımız proje çevreci, sosyal kültürel ve ekonomik odaklı olacaktır. Bize oy veren, vermeyen herkesi kucaklayarak hizmet etmek bizim temel felsefimizdir. Bugünden itibaren yakamdaki parti rozetini çıkartarak, tüm Nazillili Hemşerilerimizin Belediye Başkanı olacağım. Kentsel dönüşüm ve değişimi hep birlikte paylaşıp, yaşayacağız. Şehrimizin çehresini olduğu gibi değiştireceğiz. Şehrimize yeni bir ufuk kazandıracağız. İnsanı yücelt ki, devlet yücelsin mantığıyla hareket edeceğiz. Halkımızın talep ve beklentileri bizim için çok önemlidir. Bunun için halkın hep içinde ve halkın sorunlarında çözüm merkezli olacağız. Şehrimizi halkımızla beraber yöneteceğiz. Her aşamada, yönetimin her kademesinde açıklık ve denetim esas alacağız” dedi.