Aydın Marangozlar odası Başkanı Süleyman Algün, hafta sonu yapılacak olan yerel seçimlerde Aydın"da birinci olacak partinin 29 bin civarlarında bir oy alacağını iddia etti.
29 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde Aydın için bir tahminde bulunan Oda Başkanı Süleyman Algün, Aydın"a 5 yıl hizmet verecek başkanın belirlenmesine çok kısa bir süre kaldığına işaret etti. Aydın"da seçimlerin büyük bir çekişmeye sahne olacağını ileri süren Algün, “Gerçi, seçim çok farkla kazanılamayacağı için, bazı sandıklarda yeniden sayım da istenebilir, ama bu sonucu çok fazla değiştirmeyecektir. Aydın"da siyasi partiler sandıkları sahip çıkacak ekiplerini hazır ediyorlar. Dolayısıyla, bazı illerde yaşanan günlerce sandıkları tekrar sayma işlemi, Aydın"da yaşanmaz diye düşünüyorum. Pazar günü yapılacak seçimlerde ülke genelinde il genel meclislerinde birkaç sürprizin dışında çok fazla bir değişim beklemiyorum. Ama belediye başkanlıkları konusunda bazı illerde aday belirlemede yapılan hatalar mutlaka partileri "keşke" dedirteceğe benziyor. Elbette bunun da normal karşılanması gerekiyor. Çünkü kazanan sadece 1 aday oluyor” dedi.
Sonuçların açıklanmasının ardından en çok oy alanın çok mutlu olacağını, daha az oy alanların ise durum muhasebesi yapacakları beyan eden Algün, “Aydın il merkezinde 123 bin seçmen var. Ben kullanılan oy sayısının 108 bin olacağını, bunlardan geçersiz ve sonucu belirleyecek diye belirttiğim oy sayısının 10 bin olacağını tahmin ediyorum. Buna göre 98- 99 bin aralığında oy, iddialı adaylar arasında kullanılacak diye düşünüyorum. Buna göre; 1"inci parti 27 bin ila 29 bin, 2"inci parti 26 bin 500 ila bin 28 bin 500, 3"üncü parti 23 bin ila 25 bin, 4"üncü parti 22 bin ile 24 bin arasında oy alacağını tahmin ediyorum. Artı oylar katılımın artışına bağlı olacak diye düşünüyorum. Seçime şuan itibariyle 4 gün kalmış durumda. Belki son dakika atakları olur” diye konuştu.