Adacıkta açlıktan ölümü bekleyen ineği Bodrum AKUT ekipleri başarılı bir operasyonla kurtardı. 8 gündür baraj gölü içerisinde suların andien yükselmesi sonucu oluşan adacıkta mahsur kalan ineğine ulaşan 75 yaşındaki Ayşe Taşer, AKUT ekiplerine ve jandarmaya teşekkür etti. Uzun uğraşlar sonucu kurtarılan inek ise, özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz dağlara doğru kaçıp gitti.
Edinilen bilgiye göre Çine İlçesi’ne bağlı Söğütçük Köyü’nde oturan Ayşe Taşer’e ait inekler, baraj gölü çevresinde otlarken bölgede gerçekleşen aşırı yağışlar sonucu ineklerin bulunduğu alan bir anda suların yükselmesi ile ada haline geldi. Bu sırada adada bulunan inek ve buzağılar sular henüz yükselmeden karaya çıkarken, sahibinin Karakız adını verdiğ inek ise inat edip adacıktan ayrılmadı. Bu arada da sular hızla yükselince inek yaklaşık 100 metre kare alanda mahsur kaldı. Sahiplerin bir hafta beklemesine ve ineği kendi çabaları ile karaya çıkarmaya çalışmasına rağmen Karakız inat edip suya girmeyince AKUT ve Jandarma’dan yardım istendi. Bodrum AKUT ve Çine Jandarması tarafından bugün sabah saatlerinde Çine Barajı Gölü’nde ineği kurtarmak için çalışma başlatıldı. Kırmızı kıyafetli AKUT ekiplerini görünce daha da huysuzlanan inek zorla başından bağlandıktan sonra yaklaşık 3-4 metre derinliğindeki sudan zorla çekilip karaya çıkarıldı.
8 gün sonra ineğine kavuşan Ayşe Taşer, AKUT ekiplerine teşekkür ederken, AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu, kendileri için can taşıyan her varlığın önemli olduğunu belirterek “İneğin mahsur kaldığını öğrenince arkadaşlarımızla birlikte çalışma yaptık. Sağlık durumu gayet iyi ve sağ salim kurtardık. Bizim için can taşıyan her varlık önemli. Zora düşen her canlıya yardım ediyoruz. 8 gündür mahsur kalan ineğimiz de özgürlüğüne kavuştu” dedi. 

20120214ay518461_01.jpg