Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğ,timi Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) Aydın merkezden Nazilli'ye taşınması kararının ADÜ yönetimince alınmış ve uygulanmakta olduğuna işaret eden Mehmet Erdem, “Bu kararın uygulanmaması konusunda Rektörümüz Şükrü Boylu ile görüştük. Ancak karardan dönülemeyeceğini ifade ettiler” diye konuştu.
“ADÜ BESYO'nun Nazilli'ye taşınması çok yanlış bir uygulamadır” diyen Erdem, “Aydın Merkez'deki kampüste kapalı yüzme havuzu bulunmakta, Nazilli'de yoktur. ADÜ'nün merkezde 2 adet kapalı spor salonu vardır. Nazilli'de belediye ait bir kapalı spor salonu bulunmakla birlikte halka açık olması hasebiyle kullanımda yoğunluk söz konusudur. Atletizm pisti Aydın'da 2 adet mevcuttur. Nazilli'de atletizm pisti yoktur. Bu şartlar göz önüne alındığında ADÜ BESYO'nun Nazilli'ye taşınması doğru bir uygulama değildir” ifadelerini kullandı.
Nazilli Belediye Başkanlığı ile ADÜ Rektörlüğü arasında imzalanan protokol ile tüm bu tesislerin yeniden yapılacağının imza altına alındığını anımsatan Erdem, şunları söyledi: “Aydın'da hazır olan bu tesislerin yeniden Nazilli"ye yapılması kamu kaynaklarının israf edilmesidir. Nazilli'ye bu tesislerin kısa ve orta vadede yapılması mümkün değildir.Nazilli'ye masraflı tesisler gerektirmeyecek başkaca fakülteler kazandırılabilir. Nazilli'ye Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi gibi fakülteleri kazandırmak için çalışmalıyız. ADÜ yönetiminin bu kararını,kamu kaynaklarını daha uygun kullanmak adına yeniden gözden geçirmesini Aydın'lılar adına bekliyoruz”