Akbük Beldesi"nde yaşana seçim karmaşası nihayet son buldu. CHP Didim İlçe Teşkilatı ve CHP Aydın İl Başkanlığı"nın YSK"ya yaptığı itirazın sonucunda, verilen kararın CHP lehinde olmasının ardından beldede belediye başkanlık koltuğu el değiştirdi. Görevi aynı zamanda kayınpederi olan MHP adayı Halil Başaran"dan teslim alan CHP Adayı Mehmet Erçin Sandalcı, Didim İlçe Seçim Kurulu"ndan mazbatasını alarak, görevine başladı.
Didim Adliyesinde yapılan mazbata törenine Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, CHP Akbük Belde Başkanı Hakkı Şahin, CHP"nin Didim ve Akbük Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Akbük"ün çiçeği burnunda Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Feride Haksakal"ın elinden aldı.
Mazbata alım töreninin ardından basını sorularını yanıtlayan Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı “Seçimlerin sonucunda biz 2 oy farka itiraz ettik. Ardından İlçe Seçim Kurulunun ikinci kez sayım yaptı ve biz 2 oy öne geçmiştik. Fakat MHP İl Seçim Kuruluna itiraz etti ve İl Seçim Kurulu kararınca MHP Adayı seçimi kazanmıştı. Biz de partimizin yetkili kurlarıyla beraber YSK" ya itiraz etik ve açıklanan karar lehimize sonuçlandı. 22 gün sonra gelen bu görev Akbük için hayırlısı olsun. Sonuçta kazan Akbük olacak” dedi.
Başkan Sandalcı, MHP Adayı ve aynı zamanda Kayınpederi olan Halil Başaran" karşı seçimi kazanmasıyla ilgili olarak da, “Siyasette akrabalık olmaz. Bu taraf işim magazin tarafı, biz profesyonel düşünmeliyiz. İnsanlar farklı kulvarlarda siyaset yapabilir. Aramızda kırgınlık dargınlık olmamalı. Biz 22 gün sonra göreve başladık. İyi çalışarak Akbük"ü layık olduğu yere getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.