ADÜ Avrupa Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Osman Erekul, Almanya Akademik Değişim Sistemi (DAAD) ile Adnan Menderes Üniversitesinin ilişkilerini güçlendirilmesinde de etkili isimlerden birisi olarak biliniyor.
Geçtiğimiz aylarda DAAD"nin yeni projesi olan Alumniportal Almanya tanıtım sunumunu da üstlenmesiyle dikkat çeken Osman Erekul, yeni projelerle Adnan Menderes Üniversitesinin Almanya"da daha çok tanınmasını hedefliyor. ADÜ tarafından fahri doktora unvanı verilen Humbolt Üniversitesinden Prof. Dr. Frank Emler ile önemli bir proje üzerine çalışan Erekul, bu projeyle Almanya"da doğup büyüyen ve buradaki Ziraat Fakültelerinde lisans eğitimi yapan Türk kökenli öğrencilerin ADÜ"de staj yapmaları için pilot proje de yürütüyor.
Bu öğrencilerin hem bilgi ve birikimlerini ADÜ"ye aktaracağını hem de ülkelerini tanıyarak yurtdışında tanıtılmasında bir elçi olarak görev alacaklarına dikkat çeken Erekul, böyle bir projenin ilk kez ADÜ Ziraat Fakültesinde gerçekleştiriliyor olmasının da çok önemli olduğunun altını çiziyor.