Başak"ın da adaylığını açıklamasının ardından ADÜ"de rektör adayı sayısı 5"e yükseldi.
ADÜ"de 2010 yılı Ekim ayı içerisinde yapılaması beklenen rektörlük seçimleri sürecinde ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, ADÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Gökhan Erpek ve ADÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kaya ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Kırlıoğlu"nun ardından ADÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Sema Başak da, ADÜ Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.
Rektör Boylu, Prof. Dr. M. Gökhan Erpek, Prof. Dr. Osman Kaya ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Kırlıoğlu"nun ardından ADÜ Rektörlüğüne adaylığını açıklayan ADÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Sema Başak"ın da adaylığı ADÜ"nün internet sitesi aracılığıyla ADÜ akademik kadrosuna ve Aydın kamuoyuna duyuruldu.
Başak"ın da adaylığını açıklamasının ardından Ekim ayı içerisinde yapılması planlanan rektörlük seçimlerinde aday sayısı beşe yükselmiş oldu. ADÜ rektörlüğü adaylarının listesi ve fotoğrafları da ADÜ"nün resmi internet sitesinden kamuoyuna tanıtıldı. iha