Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği, Guienness rekorlar kitabına girmek için Geleneksel Kuşadası 4. Yemek Festivali kapsamında “Dünyanın En Büyük Açık Büfesi”ni hazırlamak için çalışmalara başladı.
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Hayati Gökçeel, yapacakları rekor denemesiyle ilgili olarak Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen"i ziyaret ederek, bilgi verdi. 20 bin kişinin katılacağı tahmin edilen yemek festivalinde, 7 bin 200 metre karelik bir alan üzerinde gün boyunca düzenlenecek olan konser ve defileler ile Kuşadası"nın sesini duyuracaklarını belirten Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Hayati Gökçeel, “ Türk mutfak kültürümüzde yüzyıllardır yapılan yemeklerin özel mönülerde sunumu, ulusal ve uluslararası katılımcılara unutulmayacak lezzetler tatırılacak. 1001 çeşit lezzet ile damaklarda yaşanacak bu şölende iddialıyız.Ulusal ve uluslar arası birçok kuruluş ve Guienness Rekorlarının tescili için gelecek olan yetkililer ve Japonya"dan Amerika"ya dek davet edilen ünlü şeflerle "Dünyanın En Büyük Açık Büfesi" rekorunu kıracağız” dedi.
Gökçeel ayrıca Uluslar arası bir rekor denemesi için göze ve damağa hitap eden enfes yemek ve tatlıları Kuşadası"ndaki 5 yıldızlı oteller ile diğer restoranlar hazırlayacaklarını belirterek, “ Bu kuruluşlarımız 1001 çeşit olarak “Dünyanın En Büyük Açık Büfesi” nde yer alacak. 25 Otelimiz ve 5 restaurantımız şimdiden katılımlarını kesinleştirdi. Şefler ve ekipleri ile birlikte toplam Bin 200 Aşçı 1001 çeşit lezzetli yemekleri hazırlayacak. Ayrıca, daha sonra katılımlarını bildirecek olan otel ve restaurant şeflerimizden de yoğun ilgi bekliyoruz. Amacımız, gastronominin turistik işletmeler açısından önemini değerlendirmek. Bunun yanında mutfak sanatlarının yerel ve bölgesel açıdan getireceği sosyal, kültürel ve ekonomik etkilerini ortaya koymak. Bu rekor denemesinde 1001 çeşit yemeğin oluşturduğu gruplarda Çorbalar, Zeytinyağlılar, Mezeler, Salatalar, Börekler, Pilavlar, Sebze yemekleri, Et yemekleri, Bakliyatlar, Deniz Mahsulleri ve Balıklar, Sütlü Tatlılar ve Pasta çeşitleri yer alıyor” diye konuştu.