Geçen ay alınan son meclis kararıyla sayısı arttırılan öğrenciler için Ocak ayından beri biriken burs tutarları banka hesap numaralarına yatırıldı. Lise öğrencileri için belirlenen aylık 70 liralık burs ile ilköğretim öğrencileri için belirlenen aylık 50 liralık burslar, gecikme nedeniyle daha önce yatırılamamıştı. 222 lise öğrencisi ile 414 ilköğretim okulu öğrencilerinin biriken 128 bin 110 lira tutarındaki burs ücretleri toplu olarak banka hesap numaralarına yatırıldı.
Kredi ve Yurtlar Kurumu üzerinden üniversite öğrencilerine verilecek aylık 100 liralık bursların ocak ayından beri biriken toplam tutarlarının da kısa süre içerisinde hesaplarına yatırılacağını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Kredi ve Yurtlar Kurumu"nun onay verdiği tüm başvuru sahibi üniversite öğrencilerimizin biriken burslarının haziran ayı içerisinde hesaplarına yatırılacağını tahmin ediyorum. Söz verdiğimiz gibi kamu kaynaklarını kamuya döndürmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla burs vermeye başladık. Öğrenci burslarımızı düzenli olarak vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin, geleceğimizin gerçek sahibi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine katkı sağlamak bize ayrı bir mutluluk veriyor” dedi.
Bu yıl geri alınan plaj sayısının daha da arttığında dikkati çeken Belediye Başkanı Altungün, ayrıca plajlar sezon başında işletilmeye başlandığı için plajlardan elde edilecek gelirlerde büyük artış yaşanacağını belirterek, “Kamu kaynaklarının birilerinin cebine aktarılması yerine kamuya harcanması ilkesinden asla taviz vermeyeceğiz. Amacımız bu kaynakları daha çağdaş, daha yaşanabilir bir turizm kenti yaratmak için kullanacağız” diye konuştu. iha