Binlerce kişinin üzerinde kişi slogan atarak demokratik açılıma tepki gösterdi, terör örgütünü lanetledi. Yürüyüş güzergahında evlerden ve iş yerlerinden vatandaşlar alkışları ile destek verdi. Yürüyüşe, şehit aileleri, gaziler, Söke CHP ve MHP ilçe yöneticileri, CHP önceki dönem Milletvekili Mehmet Semerci, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılarak destek verdi.

Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasının bulunduğu Kemalpaşa Parkı'nda toplanan kalabalık, Futbol sokak'tan itibaren yürümeye başlarken; İstasyon Caddesi, Aydın Caddesi üzerinden Hükümet Meydanı'na ulaştı. Dev Türk Bayrakları ve Atatürk Posterlerinin yanında, yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile terör örgütünü lanetleyen, açılıma tepkilerin dile getirildiği sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında "Kahrolsun PKK, İmralı Apo'ya mezar olacak, Şehitler Ölmez
Vatan Bölünmez, Ne mutlu Türküm Diyene, Herşey vatan için" sloganları atıldı.

"ŞEHİT ANNELERİ YÜREK BURKTU"

Şehit Ailelerinin feryatları yürek burktu. Söke'den vatan savunması için gittikleri asker ocağından şehit olarak dönen askerlerin anneleri yürüyüş boyunca feryatlarını dile getirdi. Açılıma tepki yürüyüşünün en ön saffında yer alan Şehit Anneleri ve yakınları; açılıma feryatları ile tepki verdi. Ellerinde şehit çocuklarının fotoğrafları ile yürüyen şehit aileleri; "bir çocuğumuzu vatan için verdik, bin çocuğumuzu da veririz. Ancak katillerin törenlerle karşılanması yüreklerimizi yaktı" dediler.
Hükümet Meydanına gelindiğinde bir açıklama yapan Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan; "Evlatlarımızı vatan için şehit verdik. Evlatlarımızı kaybettiğimizde öldüklerine inanmadık ama şimdi teröristlerin kırmızı halı ile karşılanmasıyla öldüklerini anladık" dedi.

Yapılan konuşma sonrasında Hükümet Meydanında sloganlar ile tepkilerini dile getiren kalabalık, olaysız şekilde dağıldı.