Trump hükümetinin Huawei ve Çin'e karşı olan öfkesi bitmek bilmiyor. Gündemi takip edenlerin de bildiği üzere şu aralar ABD ateş yeri gibi. Trump'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ise olayları iyice doruk noktasına ulaştırdı. Lakin buna rağmen ABD hükümeti Huawei ve Çin ile uğraşmaktan da geri durmuyor.

Bilindiği üzere ABD uzun bir süredir müttefiklerine Huawei'nin 5G alt yapısını kullanamamaları yönünde telkinde bulunuyordu. Tüm uyarılara karşın İngiltere 5G tarafında Huawei'den vazgeçmeyeceğini açıklamıştı.

Lakin Trump'ın baskıları sonuç getirdi ve İngiltere Huawei'nin 5G tarafındaki gücünü sonlandırmak için yeni bir hamle yaptı. İngiliz hükümeti, ABD'ye 10 ülkenin katılımıyla birlikte yeni bir 5G alt yapı sistemi oluşturmak için öneride bulundu.



İngiltere'nin D10 olarak isimlendirdiği bu grupta ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya, Almanya, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Hindistan yer alıyor. İngiltere ve ABD'nin amacı bu ülkelerin teknoloji alt yapılarını ve birikimlerini birleştirerek Huawei'nin 5G teknolojisine eş değer bir teknoloji geliştirmek.

Bu sayede Huawei'nin 5G alt yapısına da gerek kalmayacak. Şimdi merak edilen Çin ve Huawei'nin bu adım karşısında ne yapacağı.

Görünen o ki Trump ciddi bir şekilde Huawei'yi bitirmeye oynuyor. Amerika iç savaşın eşiğine gelmişken Trump hükümetinin hala Çin ve Huawei ile uğraşması gerçekten enteresan.